Είναι 12 χρονών αλλά ξεπέρασε τον Αϊνστάιν στην ιδιοφυΐα!

0

Είναι 12 χρονών αλλά δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο κορίτσι.

Ο λόγος για τη Νικόλ Μπαρ από το Έσσεξ της Βρετανίας, που πέτυχε το απόλυτο άριστα στο τεστ   IQ της Mensa, συγκεντρώνοντας 162 πόντους και ξεπερνώντας τον Άλμπερτ Αϊνστάιν και τον Στίβεν Χόκινγκ.

Με το σκορ της, ξεπέρασε κατά δύο πόντους τον Αϊνστάιν και τον Χόκινγκ και κατά πολλούς περισσότερους εκείνο του πατέρα της, με τον οποίο έκαναν ταυτόχρονα το τεστ πριν από μερικές εβδομάδες.

«Είναι ένα σκληρά εργαζόμενο κορίτσι που μένει στο σχολείο για να κάνει τα μαθήματά της και δεν χάνει ούτε μια ημέρα μαθημάτων. Από μικρό παιδί μας δείχνει τα λάθη σε βιβλία και περιοδικά. Είναι αποφασισμένη να πάει στο πανεπιστήμιο και να γίνει παιδίατρος», λέει η μητέρα της. «Η ιστορία της Νικόλ δείχνει ότι δεν έχει σημασία από που προέρχεται κανείς. Όλοι μπορούν να είναι έξυπνοι» σημείωσε ο πατέρας της,  Τζέιμς Μπαρ. Σημειώνεται πως ο μέσος ενήλικας μπορεί να συγκέντρωση κατά μέσο όρο 100 μονάδες σε τεστ IQ. Όποιος καταγράφει πάνω από 140 μονάδες θεωρείται ιδιοφυΐα.

Πάντως η 12χρονη Νικόλ πέρα από ιδιοφυΐα έχει και τα χόμπι των παιδιών της ηλικίας της και της αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο, να τραγουδά και να διαβάζει.

Share.

Comments are closed.