Διαμάχη Κωνσταντοπούλου – Παππά για τις θέσεις στο νέο ΕΣΡ

0

Κόντρα ξέσπασε και πάλι μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά για την πλήρωση των κενών θέσεων στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Ο υπουργός συμμετείχε έπειτα από πρόσκληση της Προέδρου της Βουλής στην Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου και όπως φάνηκε από την πρώτη στιγμή υπάρχει κάθετη διαφωνία για το ζήτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Κωνσταντοπούλου ζητεί να πληρωθούν μόνο οι τρεις από τις επτά θέσεις του ΔΣ του ΕΣΡ προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι τα μέλη που καταλαμβάνουν τις τέσσερις θέσεις (μεταξύ αυτών και η μητέρα της Λίνα Αλεξίου) έχουν ήδη πάρει το «πράσινο φως» από τη Διάσκεψη των Προέδρων.

Ωστόσο ο κ. Παππάς φέρεται να αντιδρά ζητώντας να υπάρξει αντικατάσταση και των επτά μελών και αυτό διότι όπως υποστηρίζει τα τέσσερα μέλη του ΕΣΡ παρέμειναν έως τώρα στη θέση τους λόγω αδυναμίας της Διάσκεψης των Προέδρων να εκλέξει νέα (απαιτείται πλειοψηφία 4/5).

Κατά πληροφορίες ο Νικήτας Κακλαμάνης πρότεινε να υπάρξει νομική τεκμηρίωση των επιχειρημάτων των δύο πλευρών- από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους σε ότι αφορά τον Νίκο Παππά και από την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής σε ότι αφορά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΕΣΡ δημιουργεί προβλήματα στην Πρόεδρο της Βουλής και τον υπουργό Επικρατείας. Πρόσφατα τα δύο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν σφοδρή αντιπαράθεση κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Όπως είναι ήδη γνωστό ο κ. Παππάς εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να συγκληθεί άμεσα σε σώμα το ΕΣΡ κάνοντας τον πατέρα του Στέλιο Παππά να παρατήρησει ότι «κάποιοι έχουν συγγενείς εδώ μέσα». Τότε η Ζωή Κωνσταντοπούλου πήρε το λόγο επί προσωπικού και όταν στην συνέχεια ανέβηκε στο βήμα και εξεθείασε την ιστορική διαδρομή της μητέρας της κάνοντας λόγο για σπίλωση και υπέρβαση των ορίων της συντροφικότητας.

Share.

Comments are closed.