Χρυσόγονος: Δεν είμαστε για εκλογές αυτή τη στιγμή – Γεροβασίλη: Πιθανές εκλογές το φθινόπωρο

0

Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της παράνοιας, τότε ποιος είναι. Τι εννοούμε; Μα το δυισμό που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις τάξεις του κυβερνόντος κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα ο ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστας Χρυσόγονος από τη μια μεριά , μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Γιάννη Παπαγεωργίου και Σταμάτη Ζαχαρό και εμφανίστηκε αντίθετος με τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου.

Μεταξύ άλλων είπε:

Είναι προφανές ότι οι εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, θα γίνουν πολύ νωρίτερα. Αλλά, αυτή τη στιγμή, να γίνουν εκλογές, να έχουμε τρεις κάλπες μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο σε μια χώρα που βρίσκεται με το ένα πόδι στη χρεωκοπία, είναι όχι απλώς πολυτέλεια… Δεν είμαστε για εκλογές αυτή τη στιγμή, ούτε μέχρι τέλος του 2015. Πρέπει να υπάρξει συμφωνία, να μπορέσει η χώρα να ισορροπήσει στοιχειωδώς, να μπορέσει να επαναλειτουργήσει η οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, να πάρουμε ανάσες, να υπάρξει ανάσχεση της ύφεσης -που ούτως ή άλλως θα έχουμε στο 2015- και μετά βλέπουμε, το 2016 δηλαδή… Θέλουμε να ολοκληρωθεί το πακέτο με μια αναδιάρθρωση του χρέους, ούτως ώστε να ξέρουμε που πατάμε και που βρισκόμαστε… Τετραετία με την παρούσα Βουλή δεν βγαίνει. Ας βγάλουμε το 2015 και βλέπουμε.

Από την άλλη μεριά η κυβερνητική εκπρόσωπος της κυβέρνησης κ Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε στο ΒΗΜΑ 99,5

«Βρισκόμαστε σε πολύ καλό στάδιο», για την πορεία των διαπραγματεύσεων, προσθέτοντας ότι «είμαστε κοντά σε συμφωνία και εργαζόμαστε για να έχει όσο το δυνατόν καλύτερους όρους»

Επίσης για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το Φθινόπωρο, σημείωσε ότι δεν το αποκλείει αλλά με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, καθώς οι αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση, θα γίνουν μετά από αυτές.

Δηλαδή ο μεν Χρυσόγονος βλέπει τις τραγικές επιπτώσεις των εκλογών και η κ Γεροβασίλη ενδιαφέρεται για τον εκλογικό νόμο με τον οποίο θα γίνουν οι εκλογές. Άμοιρη Ελλάδα!

Share.

Comments are closed.