Βόμβα Πανούση κατά Βαρουφάκη, Κωνσταντοπούλου και Λαφαζάνη

0

Κριτική σε Γιάνη Βαρουφάκη, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Παναγιώτη Λαφαζάνη ασκεί ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης και απευθύνει και αυστηρή προειδοποίηση σε όσους επεξεργάζονται σχέδια αλλαγής του πολιτεύματος ή δημοκρατικής εκτροπής.

Με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει: «Υπενθυμίζω ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι στηρίζουν την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και όχι τη λαϊκή δημοκρατία. Έχουμε αλλαγή κυβέρνησης, όχι αλλαγή πολιτεύματος» τονίζει.

Για όσους εξακολουθούν να προκαλούν επεισόδια με το πρόσχημα «επειδή η κυβέρνηση είναι αριστερή κάνουμε ό,τι θέλουμε» αναφέρει: «Μερικοί ταυτίζουν την έννοια του αγωνιστή με τη ρίψη μολότοφ. Ε, δεν θα τους περάσει».

Καλεί τον Αλέξη Τσίπρα «να φτιάξει πρώτα το κράτος και μετά την Αριστερά». «Να μην πηγαίνει ανάποδα. Πρέπει πρώτα να εμπεδώσει τη Δημοκρατία και μετά να δώσει το αριστερό χρώμα στην κυβέρνηση του» σημειώνει.

Προτείνει νέα κυβέρνηση με υπερ-κομματικούς υπουργούς που «αφενός πιστεύουν στην ανάγκη εφαρμογής της συμφωνίας και αφετέρου δεν θα είναι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές», ενώ σημειώνει ότι «έξι μήνες τώρα η Αριστερά προσδιορίζεται με τα λόγια και όχι με τις πράξεις της».

Κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς τον Γιάνη Βαρουφάκη πως διέπραξε το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, σημειώνοντας πως «η αποσταθεροποίηση του νομίσματος, η αποσύνδεση νομίσματος – συναλλαγών και κατ’ επέκταση η διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης, θέτουν ευθέως ζήτημα διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας του πολιτεύματος, άρθρο 134, παράγραφος 2, περίπτωση β’ του Ποινικού Κώδικα (σ.σ. στοιχειοθετείται αδίκημα εσχάτης προδοσίας)».

Παράλληλα, αναφέρει πως «στο ζήτημα της πολιτικής διαχείρισης του όλου θέματος μετά την απομάκρυνσή του» διαπιστώνει από πλευράς του «στοιχεία ύβρεως, αχαριστίας και έλλειψης τιμής και στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση».

Επίσης, κατηγορεί τη Ζωή Κωνσταντοπούλου πως θέλει να υποκαταστήσει τον πρωθυπουργό, ενώ επικρίνει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι έχει άγνοια κινδύνου στα σχέδια που επεξεργάζεται. Σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Είναι ο Παναγιώτης ένας έντιμος άνθρωπος και σωστός σε αυτά που λέει. Απλώς στο οποιοδήποτε σχέδιό του, που δεν είναι ούτε ευκρινές ούτε κατανοητό, φαίνεται ότι δεν λαμβάνει υπόψη τις διαστάσεις της παγκοσμιοποίησης, της ΕΕ και των εθνικών κινδύνων, και κυρίως της μη νομιμοποίησής τους από τον ελληνικό λαό».

Η μεγαλύτερη ενόχληση του είναι πως κάποιοι εκ των τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ κατακρίνουν τη λειτουργία της Αστυνομίας:

«Μερικοί άνθρωποι μισούν την Αστυνομία, επειδή μισούν τους νόμους και το κράτος. Πολλοί πιστεύουν πως δεν πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι, αλλά οι ίδιοι με διάφορες πλάτες να παραβιάσουν τους νόμους ελευθέρως αφού σου λένε, «έχουμε αριστερή κυβέρνηση, και θα μείνουμε ατιμώρητοι». Άλλοι ταυτίζουν την έννοια του αγωνιστή με τις μολότοφ…. Είμαι έτοιμος να μιλήσω με τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και με κόκκινους δημοσιογράφους για τη λειτουργία της Αστυνομίας αν και βάλλομαι λες και είμαι επιχειρησιακά υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει».

Ο κ. Πανούσης, επικαλείται την «ηθική της Αριστεράς» και προτείνει παραίτηση από το κόμμα και τα αξιώματα και απευθείας προσφυγή στον λαό όποτε διεξαχθούν οι εκλογές» σημειώνοντας ότι ο λαός «είναι ο μόνος που μπορεί να κρίνει τις διαφορετικές προσεγγίσεις».

Γενικά για την εσωκομματική διαμάχη στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει: «Κυριαρχεί το σύνδρομο ποιος θα χρεωθεί τη διάσπαση. Όλοι έχουν συνειδητοποιήσει τις αγεφύρωτες διαφωνίες, πλην όμως καμία πλευρά δεν τολμά να κάνει το πρώτο βήμα που θα επιτρέψει στην άλλη πλευρά να της χρεώσει τη διάσπαση».

Share.

Comments are closed.