Ερώτηση στον Τσίπρα κατέθεσαν 24 βουλευτές της ΝΔ για το Plan-B του Βαρουφάκη

0

Ερώτηση στη Βουλή προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατέθεσαν 24 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το αν ήταν σε γνώση του το λεπτομερές εναλλακτικό σχέδιο του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη για μετάβαση σε εθνικό νόμισμα με δημιουργία παρατραπεζικού συστήματος, υπεξαίρεση δημόσιου υλικού και υποκλοπή προσωπικών δεδομένων.

Οι Βουλευτές επισημαίνουν ότι οι ενέργειες που αποδίδονται στον πρώην Υπουργό Οικονομικών σε σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής συνιστούν εκτροπή που επισείουν την απόδοση όχι μόνο πολιτικών αλλά τυχόν και ποινικών ευθυνών. Για το λόγο αυτό καλούν τον Πρωθυπουργό να δώσει θεσμική απάντηση για το κατά πόσο γνώριζε τις λεπτομέρειες του εν λόγω σχεδίου, αν τελούσε υπό την έγκριση του, καθώς και ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει προκειμένου η υπόθεση να διερευνηθεί πολιτικά και δικαστικά.

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές: Γιάννης Κεφαλογιάννης, Σάββας Αναστασιάδης, Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Αντωνιάδης, Μαρία Αντωνίου, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιώργος Βαγιωνάς, Κώστας Βλάσης, Γιώργος Γεωργαντάς, Κώστας Γκιουλέκας, Βασίλης Γιόγιακας, Αθανάσιος Δαβάκης, Άννα Καραμανλή, Κώστας Καραμανλής, Ανδρέας Κατσανιώτης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Μάνος Κόνσολας, Δημήτρης Κυριαζίδης, Χρήστος Μπουκώρος, Βασίλης Οικονόμου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κώστας Σκρέκας, Κώστας Τζαβάρας, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Για το θέμα της ποινικής ευθύνης Βαρουφάκης εμείς στις 22 Ιουλίου 2015 είχαμε αναρτήσει την πρώτη μηνυτήρια αναφορά κατά του Βαρουφάκη από το δικηγόρο Π. Γιαννόπουλο και για την οποία κάποιος μας είχαν πει ότι επί λέξει: «Ένας καραγκιόζης αμελητέος δικηγορίσκος προσπαθεί να γίνει γνωστός με γελοίο κατηγορητήριο που θα το συνέτασσε και το Πρώτο Φλέμα.». Το προσπερνάμε και συνεχίζουμε!!!

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
27 Ιουλίου 2015
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Τον Αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό
ΘΕΜΑ: Σχετικά με δημοσίευμα που παρουσιάζει τον πρώην Υπουργό Οικονομικών να προετοιμάζει παρατραπεζικό σύστημα με υπεξαίρεση δημόσιου υλικού και υποκλοπή προσωπικών δεδομένων με σκοπό τη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα
Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ
Σε δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής (26/7/2015) ο πρώην Υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται να δηλώνει, σε κλειστή σύσκεψη με στελέχη ξένων hedge funds, πως με δική σας εντολή προετοίμαζε εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την Ευρωζώνη σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων.
Προκλητικά αδιάφορος για τις πολιτικές και νομικές συνέπειες των λεγομένων του, ο κ. Βαρουφάκης εμφανίζεται να έχει σχεδιάσει – σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα – τη προετοιμασία ενός παρατραπεζικού συστήματος για τη δημιουργία ενός συστήματος παράλληλων πληρωμών σε νέο νόμισμα, μέσω της καταστρατήγησης του τρόπου λειτουργίας της ανεξάρτητης Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, την υπεξαίρεση υλικού από δημόσιες υπηρεσίες και την καταπάτηση του φορολογικού απορρήτου.
Επειδή
Η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα συνιστά καθ’υπέρβαση ερμηνεία της εκλογικής εντολής που σας έδωσε ο ελληνικός λαός.
Οι ενέργειες που αποδίδονται από το δημοσίευμα στον πρώην Υπουργό Οικονομικών συνιστούν εκτροπή που επισείουν την απόδοση όχι μόνο πολιτικών αλλά και ποινικών ευθυνών.
Η χώρα έχει πληρώσει ήδη πολύ ακριβά την προχειρότητα, τις αστοχίες και τον ερασιτεχνισμό πρώην στενών συνεργατών σας.
Ερωτάσθε
1.Είναι αληθές το δημοσίευμα το οποίο εμφανίζει τον πρώην Υπουργό των Οικονομικών να προετοιμάζει κατ’ εντολή σας λεπτομερές σχέδιο για την έξοδο από την Ευρωζώνη;
2. Ήταν σε γνώση σας οι λεπτομέρειες του σχεδίου που περιγράφει το εν λόγω δημοσίευμα, ειδικότερα η υποκλοπή των ΑΦΜ των φορολογουμένων και η δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος;
3. Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεστε να αναλάβετε προκειμένου να διερευνηθεί πολιτικά και δικαστικά η δράση στελεχών της κυβέρνησης που κινείται έξω από τα όρια της δημοκρατικής νομιμοποίησης της;

 

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner