Παράταση της θητείας των διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

0

Παρατείνεται, μέχρι νεωτέρας, η θητεία των διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των προϊσταμένων των τμημάτων εκπαιδευτικών θεμάτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και των προϊσταμένων κέντρων διαφοροδιάγνωσης, διάγνωσης και υποστήριξης ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.).

Σύμφωνα με σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Τάσου Κουράκη, η παράταση αυτή θα ισχύει, μέχρις ότου εκδοθούν νεώτερες υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες θα προβλέπουν την πλήρωση των σχετικών θέσεων.

Με δεδομένα όλα αυτά γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της τρικυμίας που επικρατεί στο Υπουργείο Παιδείας.

Από τη μια μεριά ανοίγει την απαράδεκτη διαδικασία για την επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων η οποία έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στα σχολεία και από την άλλη παρατείνει τη θητεία των Διευθυντών. Το λογικό θα ήταν να κάνει το αντίθετο. Να επιλέξει πρώτα Διευθυντές Διευθύνσεων και έχοντας παρατείνει τη θητεία των διευθυντών σχολικών μονάδων και με διαθέσιμο χρόνο να κάνει ένα νέο και αντικειμενικό νομοσχέδιο με το οποίο να επιλέξει τους διευθυντές, ώστε να μην διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων. Δυστυχώς δεν έγινε με όλα όσα σημαίνει αυτό.

Share.

Comments are closed.