Παραιτήθηκε ο Ρούντι Ρινάλντι απο την Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ λόγω «μνημονιακής μετάλλαξης»

0

Την παραίτησή του από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της τάσης Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ), Ρούντι Ρινάλντι.

Ο λόγος, φυσικά, η συμφωνία Τσίπρα – δανειστών που τον κάνει να μιλά για «μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Ρινάλντι είναι ένα από τα πλέον γνωστά όσο και αμφιλεγόμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που δηλώνει κομμουνιστής. Πρώην μαοϊκός, ακροαριστερός, ο Ρούντι Ρινάλντι είναι ο επικεφαλής της ΚΟΕ. Τρία μέλη της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας (ΚΟΕ), εξελέγησαν βουλευτές με τον συνδυασμό ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο. Πρόκειται για τους Βασίλη Χατζηλάμπρου (Αχαΐα), Βασίλη Κυριακάκη (Φθιώτιδα) και Δημήτρη Κοδέλα (Αργολίδα). Και οι τρεις καταψήφισαν την συμφωνία στη Βουλή.

Η δήλωση παραίτησης Ρινάλντι από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια. Η χώρα μπήκε στην τροχιά της χρεοκοπίας και η κοινωνία θα ζήσει αβάστακτες καταστάσεις με το 3ο Μνημόνιο που πιθανά δεν θα αποτρέψει το Grexit.
Οι ισχυρισμοί περί αναγκαίου και επώδυνου συμβιβασμού δεν ισχύουν. Πρόκειται για ιδεολογική, πολιτική, στρατηγική χρεοκοπία της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή είχε προδιαγραφεί για λογαριασμό του από την κυρίαρχη ομάδα, από το 2012 και μετά, με σταθμό τις εξαγγελίες της «Θεσσαλονίκης» και κατάληξη την 6μηνη κυβερνητική διαδρομή.
Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο κομματικός οργανισμός είχε υποκατασταθεί πλήρως από τον κυρίαρχο μηχανισμό και τις γραφειοκρατικές πρακτικές του, μηχανισμό ο οποίος μάλιστα το τελευταίο 6μηνο έχει επιπλέον κρατικοποιηθεί.
Στα πλαίσια αυτά η Πολιτική Γραμματεία –με αυτονόητες τις ευθύνες της- έχει μετατραπεί σε αδρανοποιημένο και ακολουθητικό συνεργό της συντελούμενης κεντροαριστερής και τώρα μνημονιακής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ.
Τούτων δοθέντων και μετά την μνημονιακή συμφωνία και την ψήφιση προαπαιτούμενων και δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί, ανοίγει μια περίοδος ριζικού επαναπροσδιορισμού του λαϊκού κινήματος, αλλά και της ουσίας της πολιτικής διαδικασίας σαν τέτοιας, το περιεχόμενο των οποίων μέλλει να αναζητηθεί.
Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ προδιαγράφει την πορεία του έξω από τα αιτούμενα αυτού του επαναπροσδιορισμού, μεταλλασσόμενος σε οργανικό υποστύλωμα της μνημονιακής διαδικασίας έστω κι αν λεκτικά την αρνείται.
Στα πλαίσια αυτά παραιτούμαι από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
Η ζωή όμως συνεχίζεται, με ό,τι έχει και ό,τι της λείπει…
».

Share.

Comments are closed.