Καμίνης: Αλληλεγγύη σε τρία επίπεδα για το μεταναστευτικό

0

Το μεταναστευτικό ήταν το θέμα που κυριάρχησε στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου της Αθήνας. Αλληλεγγύη σε τρία επίπεδα, που έχουν να κάνουν με την Ευρώπη, μεταξύ των ελληνικών πόλεων και μεταξύ της πόλης ζήτησε ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Καμίνης. Όπως είπε «το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και για αυτό η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει». Πρόσθεσε ότι πρέπει «να υπάρξει αλληλεγγύη μεταξύ των ελληνικών πόλεων καθώς δεν είναι μόνο πρόβλημα της Αθήνας» και ζήτησε και «αλληλεγγύη μέσα στην πόλη και να μοιραστούν οι πρόσφυγες και σε άλλες περιοχές».

Όπως αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος της δημοτικής αστυνομίας, Αντώνης Καφετζόπουλος από το Σάββατο μέχρι αύριο θα έχουν έρθει στην Αθήνα 3.280 μετανάστες από τα νησιά με πλοία. Πρόσθεσε ότι «οι άνθρωποι αυτοί μοιράζονται σε δύο σημεία: οι αραβόφωνοι στην Πλατεία Ομονοίας και στα γύρω ξενοδοχεία και οι Αφγανοί στην πλατεία Βικτωρίας και στο Πεδίο του ‘Αρεως». Τέλος, ζήτησε να υπάρξει ένα άτυπο κέντρο υποδοχής σε ακατοίκητη έκταση στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά έτσι «ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μην γίνουν θύματα της ανθρωπιστικής κρίσης».

Πρόταση να δίνεται η δυνατότητα στους μετανάστες να φεύγουν από τη χώρα, διατύπωσε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ανοικτή Πόλη». Ρήγας Αξελός.

Το άνοιγμα ελεγχόμενων χώρων σε εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα, κατασκηνώσεων σε όλη την Ελλάδα για την αντιμετώπιση των προσφυγικών κυμάτων ζήτησε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Σοφιανός. Τόνισε ότι ο δήμος πρέπει να απαιτήσει από την κεντρική διοίκηση χώρους καθώς «δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλιώς αυτό το πρόβλημα».

Την άμεση δημιουργία ενός χώρου μεταναστών στα Μεσόγεια ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα, Πόλη της ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης με άμεση παρέμβαση του ΚΕΕΛΠΝΟ για την υγεία των προσφύγων και στάθηκε στην ανάγκη να μοιραστούν οι πρόσφυγες και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Να σταματήσει να ξοδεύει χρήματα για εξοπλιστικά προγράμματα και με αυτά να μισθώνει ξενοδοχεία για την παραμονή των προσφύγων ζητά από την κυβέρνηση ο επικεφαλής της «ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις γειτονιές της Αθήνας», Πέτρος Κωνσταντίνου.

Την αρμοδιότητα του καθαρισμού του Πεδίου του ‘Αρεως αναλαμβάνει ο δήμος Αθηναίων μετά την προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής, που εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο. Ο δήμος θα έχει την υποχρέωση να καθαρίζει το άλσος και η περιφέρεια θα του καταβάλει τα έξοδα καθαρισμού. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν μόλις εγκριθούν οι οικονομικές απολαβές του δήμου από τον επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου.

Share.

Comments are closed.