Νέα μεγάλη επιτυχία των ελλήνων μαθητών στην 56η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα

0

Ολοκληρώθηκε η 56η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Chiang Mai της Ταϊλάνδης από 4 έως 16 Ιουλίου 2015

Οι Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες είναι ένας θεσμός υψηλοτάτου επιστημονικού επιπέδου όπου συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο των μαθηματικών από όλο σχεδόν τον κόσμο.

Η Ελλάδα κατέκτησε ένα Αργυρό, δυο Χάλκινα Μετάλλια και δυο Εύφημες Μνείες. Συγκεκριμένα:

Ντούνης  Πέτρος Αθήνα Αργυρό  Μετάλλιο
Μισιακός  Παναγιώτης Αθήνα Χάλκινο Μετάλλιο
Χαχάμης  Νέστορας Αιτωλοακαρνανία Χάλκινο Μετάλλιο
Παναγιωτόπουλος Απόστολος Θεσσαλονίκη Εύφημη Μνεία
Μελάς Δημήτριος Αθήνα Εύφημη Μνεία

Οι μαθητές αυτοί με όπλο τους το μεγάλο ταλέντο τους στα μαθηματικά συνέχισαν τη μεγάλη παράδοση των επιτυχιών των ελληνικών ομάδων στις Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες. 

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία προετοιμάζει και υποστηρίζει τις προσπάθειες αυτών των μαθητών πάντα σε εθελοντική βάση στο πλαίσιο των στόχων της που είναι η αναβάθμιση της Μαθηματικής Παιδείας και εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Τους μαθητές συνόδεψαν ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου κ. Ανάργυρος Φελλούρης και ο Μαθηματικός κ. Ευάγγελος Ζώτος.

Μεγάλος Χορηγός της Ελληνικής Ομάδας ήταν το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.

Κλείνοντας θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο μεγάλος απών από αυτή την επιτυχία, δεν ήταν άλλος από το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο αρνήθηκε να καλύψει τα έξοδα της ομάδας, 9.000 ευρώ. Τότε με άρθρο μας αναρωτιόμαστε αν «Θα απουσιάσει για πρώτη φορά η Ελλάδα από τη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα;» κάτι που δεν έγινε λόγω της άμεσης ανάληψης των εξόδων με τη χορηγική διαδικασία από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.

Ελπίζουμε κ. Μπαλτά και κ. Κουράκη να μη σας δούμε να φωτογραφίζεστε τώρα με αυτά τα παιδιά τα οποία αφήσατε ξεκρέμαστα, αφού η επένδυση στην παιδεία μαλλον κατά τη άποψή σας δεν είναι σημαντική. Σε ό,τι φορά τα περί αριστεία που έχετε κατά καιρούς εκφράσει, δεν θα ασχοληθούμε θεωρώντας τα ανάξια σχολιασμού. Τούτη την ‘ώρα ασχολούμαστε με αυτά τα παιδιά, και τόσα άλλα, που διαπρέπουν σε διάφορα επιστημονικά πεδία και μας κάνουν περήφανους.

Share.

Comments are closed.