Με το αζημίωτο προσέφερε τις υπηρεσίες του ο… Ερίκ Τουσέν της επιτροπής για το χρέος

0

Πενήντα ευρώ (50) την ημέρα και χωρίς παραστατικά καταβάλλει η Βουλή στον Βέλγο επιστήμονα Ερίκ Τουσέν που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα και συνδράμει την Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος που έχει συστήσει η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια.

Παρά τις δηλώσεις περί δωρεάν παρουσίας του Ερίκ Τουσέν στην χώρα μας η απόφαση 8965 του Γενικού Γραμματέα της Βουλής Γιώργου Θαλάσση αναφέρει ότι αποφασίζεται η «καταβολή από το Τμήμα Πάγιας Προκαταβολής της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών ποσού χιλίων εκατό πενήντα ευρώ (1150€) στον κ. Eric Toussaint για την κάλυψη των ημερησίων αναγκών διαβίωσής του καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής του στην Ελλάδα, ήτοι 23 ημέρες προς 50€/ημέρα στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους που πραγματοποιήθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων, χωρίς την απαραίτητη προσκόμιση δικαιολογητικών».

Και αυτό παρά το γεγονός ότι στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι «τα μέλη της εν λόγω Επιτροπής δεν αμείβονται για τη συμμετοχή τους στις εργασίες της ανωτέρω Επιτροπής και συμμετέχουν οικειοθελώς, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Βουλής».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι τα έξοδα εστίασης των μελών της Επιτροπής, καλύπτονται από την Βουλή είτε στην περίπτωση που γευματίζουν στο εστιατόριο του Κοινοβουλίου είτε εκτός αυτού, ενώ για τον Ερίκ Τουσέν οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Βουλή του έχει παράσχει διευκολύνσεις για τις μετακινήσεις του, παραχωρώντας αυτοκίνητο με οδηγό.

Σε άλλη απόφαση που αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια η Βουλή δαπάνησε την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου λίγο περισσότερο από 12.000 ευρώ για τα αεροπορικά εισιτήρια και τα κόμιστρα από και προς το αεροδρόμιο των μελών της Επιτροπής Αλήθειας Χρέους.

Δείτε εδώ την απόφαση της Διαφάνειας για την αποζημίωση του κ. Τουσέν

Δείτε εδώ το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων 

Share.

Comments are closed.