Νίκος Βούτσης: Εκλογές Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο

0

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο «βλέπει», όπως διαμορφώνεται η κατάσταση στο πολιτικό τοπίο της χώρας. «Αν δεν είναι Σεπτέμβρης θα είναι Οκτώβρης» λέει ο Νίκος Βούτσης και επισημαίνει ότι κατά την ψηφοφορία στη Βουλή χθες η κυβέρνηση βρέθηκε σε απόσταση τριών ψήφων από την πτώση.

«Είναι πολύ πιθανές οι εκλογές, αυτό όμως θα είναι αποτέλεσμα συνολικής -και όχι μόνο από την κυβέρνηση- ενόρασης ως προς τις γενικότερες εξελίξεις» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο. Σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση, το ελάχιστο πολιτικό και ηθικό όριο για την έγκριση νομοσχεδίων και την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι ο αριθμός των 120 βουλευτών.

Υπό αυτήν την έννοια και δεδομένου ότι στην ψηφοφορία της Τετάρτης οι ψήφοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν 123, μόλις τρεις πάνω από το συγκεκριμένο όριο, η κυβέρνηση βρέθηκε κοντά στην πτώση, κατά τον κ. Βούτση.

Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε πως υπάρχει «ένα θέμα πολιτικής και θεσμικής δέσμευσης που αφορά στην ανάκτηση της κανονικότητας στην οικονομία», αλλά και προβλήματα πολιτικής ηθικής από τη στιγμή που «ο πρωθυπουργός υπέγραψε μία συμφωνία με την οποία διαφωνούμε -όπως και ο ίδιος στην ουσία της- κι αυτά θα πρέπει με τη δική μας παρουσία να τα θέσουμε σε εφαρμογή».

Share.

Comments are closed.