Θα συνεχίσω χωρίς εσάς λέει ο Τσίπρας απειλώντας τους 32 «αντάρτες»

0

Θα συνεχίσω και χωρίς εσάς είναι το μήνυμα του Πρωθυπουργού προς τους «αντάρτες» που καταψήφισαν το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Διαχωρίζοντας όσους είπαν «όχι» από εκείνους που δήλωσαν «παρών» ή απείχαν, ο Πρωθυπουργός, εξαπέλυσε μύδρους κατά των 32 διαφωνούντων από τους 110 του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν «Ναι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Non Paper του Μ. Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε σε συνεργάτες του: «Το γεγονός ότι δεν εκφράστηκε ουσιαστική και τεκμηριωμένη αντίρρηση περί της αληθινής ισχύος του εκβιασμού, καθιστά την επιλογή 32 βουλευτών της ΚΟ να μη μοιραστούν την ευθύνη, τόσο με εμένα προσωπικά όσο και με τους υπόλοιπους 110 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ως μια επιλογή που έρχεται σε σύγκρουση με τις αρχές της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης και σε μια κρίσιμη ώρα δημιουργεί ένα ανοιχτό τραύμα στο εσωτερικό μας». 

Ο Πρωθυπουργός θέτει ουσιαστικά ένσταση για την ουσία της τοποθέτησης των 32 συντρόφων του υπονοώντας ότι δεν είναι κάποιοι περισσότερο αριστεροί από τον ίδιο που δέχτηκε τον εκβιασμό, λέγοντας ότι: «Προσωπικά δεν δύναμαι να επιτρέψω σε κανένα, μετά τα όσα πέρασα 6 μήνες, να θεωρεί ότι έχει ισχυρότερο δίλημμα συνείδησης έναντι των κοινών μας αρχών, αξιών, θέσεων και ιδεολογικών αναφορών». 

Ξεκαθαρίζει τέλος ότι η επιλογή τους να καταψηφίζουν το κρίσιμο νομοσχέδιο για το οποίο δεσμεύτηκε και συμφώνησε ο ίδιος και από την άλλη πλευρά να δηλώνουν ότι θα υποστηρίξουν την κυβέρνηση εάν τεθεί θέμα ψήφου εμπιστοσύνης  λέγοντας: «Η επιλογή, δε, αυτή των συντρόφων μας, καθιστά ουσιαστικά έωλη τη στήριξη της πρώτης στην ιστορία του τόπου κυβέρνησης της αριστεράς, καθώς πλέον είμαι αναγκασμένος να συνεχίσω μέχρι και την ολοκλήρωση της συμφωνίας, με κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μειοψηφικό αριθμό βουλευτών σε σχέση με το συνολικό αριθμό των  300 αντιπροσώπων». 

Share.

Comments are closed.