Σε ξενοδοχείο η Αριστερή Πτέρυγα αποφασίζει για την τύχη της κυβέρνησης

0

Στις 7 η ώρα το απόγευμα η Αριστερή Πτέρυγα συνεδριάζει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για να αποφασίσει πως θα κινηθεί απέναντι στις εξελίξεις.

Προς νέο κόμμα;
Είναι γνωστή ήδη η απόφαση του Παναγιώτη Λαφαζάνη να καταψηφίσει την συμφωνία ενώ αρνείται να υπογράψει το πολυνοσχέδιο που έρχεται στη βουλή.
Ο κ. Λαφαζάνης επηρεάζει περί τους 30 βουλευτές οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να καταψηφίσουν τη συμφωνία, ενώ πολλαπλασιάζουν τις παρασκηνιακές κινήσεις.
Αν διαγραφούν από τον ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, οι εν λόγω βουλευτές μπορούν να συγκροτήσουν κοινοβουλευτική ομάδα στη βουλή, πιο ισχυρή από αυτή της Χρυσής Αυγής και του Ποταμιού και να είναι ουσιαστικά η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας.

Ο Κορωνάκης κατά των διαγραφών
Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο,  ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, κατέστησε σαφές ότι όσο είναι γραμματέας θα προσπαθήσει να διαφυλάξει με κάθε τρόπο την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλώντας στην πολιτική γραμματεία του κόμματος, που συνεδριάζει από το πρωί, ο κ. Κορωνάκης διαμήνυσε σε  όσους ζητούν διαγραφές των διαφωνούντων ότι δεν θα συμβάλει σε πειθαρχικά μέτρα. “Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος σε πειθαρχικά μέτρα εναντίον όσων δεν υπερψηφίζουν” φέρεται να τόνισε.

Θολό τοπίο το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ
Την άποψη ότι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια πολιτικού διαλόγου στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, εξέφρασε ο Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον realfm 97.8.

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση θα μπορέσει να σταθεί το επόμενο διάστημα έστω και σαν κυβέρνηση μειοψηφίας, ο υπουργός Οικονομίας απάντησε:

«Νομίζω ότι πρέπει να αφήσουμε λίγο χρόνο. Ο διάλογος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης φυσικά, πρέπει να γίνει. Πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια πολιτικού διαλόγου.

Να διερευνήσουμε το αν ισχύει ότι με τις διαφορετικές μας απόψεις ήρθαμε έως εδώ, αν με τις διαφορετικές απόψεις μας μπορούμε να παραμείνουμε όλοι μαζί. Εγώ επιθυμώ το πρώτο. Θεωρώ ότι έτσι πρέπει να γίνει.

Εάν υπάρχει θέμα ότι δεν μπορεί να στηριχθεί η κυβέρνηση, παρά τις όποιες διαφωνίες, τότε θα προχωρήσει –υποθέτω- για όσο χρονικό διάστημα επιβάλλουν οι συνθήκες ως κυβέρνηση μειοψηφίας, πριν ληφθούν άλλες αποφάσεις που δεν ξέρω ποιες θα είναι».

Ανοίγει ο δρόμος για ανασχηματισμό
Θέμα ωρών τέλος, το αργότερο εικοσιτετραώρων, είναι οι αλλαγές στα πρόσωπα του υπουργικού συμβουλίου, καθώς ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να συγκροτήσει ένα μικρό και ευέλικτο σχήμα που θα μπορεί να εφαρμόσει πρόγραμμα σκληρών μεταρρυθμίσεων. Πάντως, το blame game με τους υπουργούς της Αριστερής Πλατφόρμας συνεχίζεται για τα καλά, αφού δεν έχουν υποβάλει -προς ώρας-παραιτήσεις.

Share.

Comments are closed.