Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν παραιτούμαι, ακόμη και αν μου το ζητήσουν

0

Απάντηση στα δημοσιεύματα που την θέλουν να παραιτείται από το αξίωμα της προέδρου της Βουλής, μετά τον σάλο που προκάλεσε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η στάση της στην ψηφοφορία της Κυριακής, έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όπως δήλωσε στην naftemporiki.gr η κυρία Κωνσταντοπούλου «Δεν έχω καμία σκέψη για παραίτηση, τα δημοσιεύματα είναι εκ του πονηρού».

Επιπλέον αφήνει αιχμές κατά των ΜΜΕ που δημοσίευσαν την είδηση, λέγοντας: «Δεν επιχείρησαν καν να τα διασταυρώσουν μαζί μου».

«Ακόμη και αν μου ζητηθεί δεν πρόκειται να παραιτηθώ» λέει επίσης σε συνεργάτες της προσθέτοντας: «Μόνο η Βουλή μπορεί να με παύσει. Άλλωστε με ψήφισε η πλειοψηφία της Βουλής».

Μόνο με πρόταση μομφής εκπίπτει του αξιώματος ο πρόεδρος της Βουλής

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα άρθρα 150-152 του Κανονισμού της Βουλής, η διαδικασία έκπτωσης από αξίωμα του προέδρου της Βουλής, προβλέπεται μόνο με κατάθεση πρότασης μομφής.

Προτάσεις μομφής κατά του Προέδρου της Βουλής ή μέλους του Προεδρείου

(άρθρα 150-152 του ΚτΒ)

«H Boυλή μπoρεί, ύστερα από γραπτή πρόταση πενήντα τoυλάχιστoν Boυλευτών, να εκφράσει μoμφή κατά τoυ Πρoέδρoυ της ή άλλoυ μέλoυς τoυ Πρoεδρείoυ. H απoδoχή συνεπάγεται τη λήξη της θητείας τoυ καθ’ oυ η πρόταση».

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner