Ρένα Δούρου: Μετά το δημοψήφισμα, ζούμε ένα πραγματικό κλυδωνισμό

0

Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Spiegel η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου επισημαίνει πως μετά το δημοψήφισμα, ζούμε ένα πραγματικό κλυδωνισμό.

«Στην Ευρώπη χρειαζόμαστε κανόνες, καθώς κι ένα κοινό πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο. Αυτό που δεν χρειαζόμαστε είναι ένα πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου ο οποίος να παρεμβαίνει προσωπικά στην ψηφοφορία στην Ελλάδα ή ένα πρόεδρο της Κομισιόν ο οποίος κάνει υποδείξεις» υπογραμμίζει σε συνέντευξή της.

Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Spiegel επισημαίνει πως μετά το δημοψήφισμα, ζούμε ένα πραγματικό κλυδωνισμό. «Το «Όχι» των Ελλήνων έχει συνέπειες στα ΜΜΕ, στο πολιτικό κατεστημένο, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέχρι στιγμής, δεν έχω την αίσθηση ότι έχει κάποιος τη σωστή απάντηση για το μπέρδεμα που ζούμε τώρα. Έχουμε τώρα μαζί την τελευταία ίσως ευκαιρία να κάνουμε την Ευρώπη να αλλάξει την πορεία εξαιτίας της οποίας υποφέρουν τόσο οι άνθρωποι της γενιάς μου όσο και οι νέοι. Είναι δύσκολο να εξηγήσεις ένα «ναι» στο πρόγραμμα λιτότητας σε 20αρηδες Έλληνες, Ισπανούς ή Πορτογάλους, όταν έχουν εδώ και πέντε χρόνια ένα άνεργο πατέρα στο σπίτι», αναφέρει.

Τονίζει ότι χρειαζόμαστε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη στην Ελλάδα. «Δεν θα βρούμε καμία λύση αν το σχέδιο για την πατρίδα μου είναι να φτάσουν οι συντάξεις σε επίπεδα Κροατίας ή άλλων βαλκανικών χωρών ή να μας πετάξουν έξω. Δεν γίνεται να έχεις στην ΕΕ τη Ρουμανία ή τη Βουλγαρία, να διαπραγματεύεσαι εδώ και χρόνια με την Τουρκία και να σπρώχνεις την Ελλάδα σε έξοδο από την ευρωπαϊκή οικογένεια».

Τέλος, όσον αφορά το Grexit, λέει ότι είναι ένα σχέδιο που δεν χρειάζεται κανένας, ούτε εμείς οι Έλληνες, ούτε η Ευρώπη. «Δεν χρειαζόμαστε νέες νησίδες στα Βαλκάνια. Τυχόν έξοδος από την ευρωζώνη, δεν έχει σημασία ποιας χώρας, θα ήταν καταστροφική για όλους», αναφέρει η περιφερειάρχης.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της κ. Δούρου στους Manfred Ertel και  Katrin Kuntz του Spiegel στα γερμανικά Πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.