Ο Γιάνης Βαρουφάκης εγκατέλειψε ΣΥΡΙΖΑ και συμφωνία πίσω του και πήρε το πλοίο για Αίγινα

0

Μπορεί σήμερα να είναι μια ιστορική μέρα για την Ελλάδα και για την ελληνική κυβέρνηση, που έφερε στη Βουλή την πρόταση προς τους δανειστές, ωστόσο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, έφυγε για τριήμερο.
Όπως γνωστοποίησε o κ. Βαρουφάκης, μέσω Twitter, δεν θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία, για οικογενειακούς λόγους και θα στείλει επιστολική ψήφο. Πρέπει να σημειωθεί όμως ότι σύμφωνα με το άρθρο 70Α του Κανονισμού της Βουλής, οι βουλευτές μπορούν να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο όταν βρίσκονται σε αποστολή της Κυβέρνησης ή της Βουλής στο εξωτερικό. Επομένως ο κ. Βαρουφάκης δεν ψηφίζει.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την «απόδρασή» του, ο Γιάνης Βαρουφάκης ενημέρωσε μέσω τουΐτερ – από την Αίγινα όπου βρίσκεται – επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, το εξής:

«Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που σέβονται τι σημαίνει να θέλω να περάσω το ΣΚ με την μικρή μου κόρη πριν επιστρέψει στην Αυστραλία όπου ζει…»

Η επίθεση στο δημοσιογράφο του Πρώτου Θέματος

Άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του τέως υπουργού Οικονομικών, επιτέθηκαν στον ρεπόρτερ του ΘΕΜΑτος όταν ο Φρίξος Δρακοντίδης και το φωτορεπόρτερ Γουίλλιαμ Φαίηθφουλ που προσπάθησε να φωτογραφίσει τον Γιάνη Βαρουφάκη και τη σύζυγό του Δανάη να βγαινουν από το πλοίο στην Αίγινα. 
Συγκεκριμένα ένας από τους σωματοφύλακες του Γιάνη Βαρουφάκη επιτέθηκε στον Φρίξο Δρακοντίδη όταν αυτός προσπάθησε να ζητήσει μια δήλωση από τον τέως υπουργό. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δε σεβάστηκε την προσπάθεια του ρεπόρτερ του Πρώτου Θέματος να ενημερώσει τους πολίτες αλλά ουσιαστικά έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να τον απομακρύνουν βίαια με αποτέλεσμα ένας από τους τρεις αστυνομικούς της προσωπικής του φρουράς να του επιτεθεί, να τον αρπάξει από το λαιμό και να τον σπρώξει με βία στη μπουκαπόρτα όπου έπεσε και τραυματίστηκε στο κεφάλι. 

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, όπως ήταν φυσικό, εκνευρίστηκε από την προβολή που πήρε το θέμα. Σεβαστό φυσικά, αλλά θα έπρεπε να σκεφτεί ότι έχει προκαλέσει όλες αυτές τις μέρες με τη συμπεριφορά του.

Τη μια μας λέει ότι δεν καταδέχεται να μπει στην ουρά των ΑΤΜ, της άλλη του πέφτουν τα πενηντάρικα, σύμφωνα με τον Παπαχρήστο των ΝΕΩΝ, που αποδεικνύουν ότι είχε κάνει την «καβάτζα» του και τώρα αφήνει σύξυλο το Κοινοβούλιο σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές χωρίς να πάρει θέση υπέρ ή κατά της απόφασης και να πάει λίγες ώρες αργότερα, έχοντας κάνει το καθήκον του.

Έπρεπε ίσως αυτό το κεφάλαιο της πολιτικής μας ζωής να κλείσει με δημιουργική ασάφεια και όχι με μια σαφή τοποθέτηση υπέρ ή κατά της εξουσιοδότησης στον πρωθυπουργό.

Share.

Comments are closed.