Μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν χρήματα τα ΑΤΜ. Μετά τι θα γίνει;

0

Υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος  ανέφερε επίσης ότι  είναι εξασφαλισμένη η ρευστότητα από τα ΑΤΜ έως την Δευτέρα.

Ανέφερε ότι την Δευτέρα το πρωί συνεδριάζει η ΕΚΤ και ανάλογα με την απόφαση θα ληφθούν αποφάσεις για το πόσες υπηρεσίες θα ανοίξουν. Εξήγησε ότι έχει συσταθεί επιτροπή της ΤτΕ και της ΕΕΤ για να δουν το πλαίσιο των υπηρεσιών διευκόλυνσης συναλλαγών καθώς θα συνεχίζονται τα capital controls.

Το ίδιο υψηλόβαθμο στέλεχος ανέφερε ότι τα διαθέσιμα των τραπεζών ανέρχονται σε περίπου 1 δισ. ευρώ, Και τούτο διότι ενώ υπολόγιζαν ότι από τα ΑΤΜ θα γίνονταν αναλήψεις 600 εκατ ευρώ, έγιναν αναλήψεις 390 εκατ. ευρώ. Οι συντάξεις, πρόσθεσε  ενώ εκτιμάτο ότι θα δημιουργούσαν εκροές 350  εκατ ευρώ, τελικά διαπιστώθηκε ότι έφυγαν  80 εκ.€. (σημ Ο Γ Βαρουφάκης είχε αναφερθεί σε εκροές  450 εκατ ευρώ). Επίσης η πρόβλεψη για ειδικές εγκρίσεις ήταν 650 εκατ. ευρώ και τελικά περιορίστηκαν στα 400 εκατ ευρώ. Η ίδια πηγή  επισήμανε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για να πέσει το ποσό του ορίου αναλήψεων κάτω από τα 60 ευρώ.
 
Ποιοι συμμετείχαν στη σύσκεψη
Η σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ έγινε με την συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και σύσσωμης της ηγεσίας του τραπεζικού κλάδου.

Πραγματοποιήθηκε   με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, του Υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Δ. Μάρδα, του Υποδιοικητή της ΤτΕ Θ. Μητράκου, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Πειραιώς Α. Θωμόπουλου, του Προέδρου Β. Ράπανου και Δ/ντος Συμβούλου Δ. Μαντζούνη της Alpha Bank, του Προέδρου Ν. Καραμούζη και Δ/ντος Συμβούλου Φ. Καραβία της Eurobank, του Προέδρου I. Γαμβρίλη και Δ/ντος Συμβούλου Α. Αντωνόπουλου της Attica Bank, του Προέδρου Λ. Κατσέλη και Δ/ντος Συμβούλου Λ. Φραγκαδιάκη της Εθνικής Τράπεζας του Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Χ. Γκόρτσου

Share.

Comments are closed.