Καυγάς κορυφής στο Μέγαρο Μαξίμου και πληροφορίες για παραίτηση Σαγιά

0

Τρικυμία στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την έντονη φημολογία για παραίτηση του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Σπύρου Σαγιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαγιάς δεν έχει πάει στο γραφείου του από την 29η Ιουνίου μετά από τον άγριο καβγά που είχε με τους υπουργούς Γιάνη Βαρουφάκη, Νίκο Παππά και τον Νίκο Βούτση.

Ο κ.Σαγιάς ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε δημοψήφισμα. Μάλιστα πληροφορίες λένε πως είχε πει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «διαισθάνομαι πως με το δημοψήφισμα καταστρέφουμε τη χώρα».

Ωστόσο όπως φαίνεται η άποψη του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου δεν έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό, ο οποίος εισάκουσε τους υπουργούς που ζητούσαν τη διενέργεια του δημοψηφίσματος.

Μάλιστα το επεισόδιο είχε διαρρεύσει και στον Τύπο. Συγκεκριμένα έγινε γνωστό το επεισόδιο ανάμεσα σε Βαρουφάκη και Σαγιά, όταν ο τελευταίος χαρακτήρισε κακογραμμένη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος πρωτοστατούσε στην πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα και στο τέλος της διαπραγμάτευσης.

Από την πλευρά του πάντως το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει τα περί παραιτήσεως του Σπύρου Σαγιά, ωστόσο ο τελευταίος δεν έχει εμφανιστεί ακόμα στο γραφείο του.  

Share.

Comments are closed.