Καμίνης-Μπουτάρης φοβούνται διχασμό λόγω δημοψηφίσματος

0

Την ανησυχία τους για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασαν, σε δηλώσεις που έκαναν μετά τη συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι «διακυβεύεται η παραμονή της χώρα στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη» που θα «συνεπάγεται με διεθνή απομόνωση της χώρας» και με «σοβαρή επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των Ελλήνων πολιτών». Κάλεσε τόσο την κυβέρνηση όσο και τους εταίρους να επανέρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «προκειμένου να βρεθεί μια λύση με αξιοπρέπεια για τον ελληνικό λαό αλλά και με σεβασμό στους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι αν γίνει δημοψήφισμα, κάτι το οποίο ο ίδιος δεν θεωρεί καλή λύση, ο ίδιος και ο κ. Μπουτάρης θα πουν «ΝΑΙ» στην Ευρώπη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και απηύθυνε κάλεσμα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, με τους οποίους όπως είπε «έχουμε δώσει αγώνες στο παρελθόν στο χώρο των δικαιωμάτων» και που ξέρει δεν θέλουν να ψηφίσουν «ΝΑΙ» να πουν «ΟΧΙ στο ΟΧΙ», καθώς «οι συνθήκες διεξαγωγής του δημοψηφίσματος είναι απαράδεκτες».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης εξέφρασε φόβους για διχασμό στην ελληνική κοινωνία, χαρακτηρίζοντας το δημοψήφισμα «γενεσιουργό αιτία του διχασμού» και υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί». Απηύθυνε και ο κ. Μπουτάρης κάλεσμα στην κυβέρνηση και στους εταίρους «να κάτσουν σε ένα τραπέζι και την τελευταία στιγμή να βρουν τη λύση» που δεν θα ακολουθεί τις «οδηγίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», καθώς «έχει αποδειχθεί ότι είναι απερίγραπτα κακές για την κοινωνία». Παράλληλα, σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε την άποψη τους και –όπως είπε ο δήμαρχος- «προφανώς συμφωνεί μαζί μας».

Ο δήμαρχοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έχουν αναλάβει πρωτοβουλία υπέρ του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, 5 Ιουλίου. Στο πλευρό τους συντάσσονται προσωπικότητες από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα πανεπιστήμια, τις επιστημονικές ενώσεις και τον καλλιτεχνικό χώρο.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner