Ταξιδιωτική οδηγία από 7 χώρες: Πάρτε μετρητά αν πάτε για διακοπές στην Ελλάδα!

0

Θάνατος στον ελληνικό τουρισμό με τις άφρονες ενέργειες των κυβερνώντων. Τούτο συνάγεται από το γεγονός ότι οι επίσημες αρχές επτά χωρών προειδοποιούν τους πολίτες τους που θα επισκεφτούν την Ελλάδα για την κατάσταση που επικρατεί και για να έχουν μετρητά μαζί τους. Πολωνία, Γερμανία, Βρετανία, Ολλανδία, Φινλανδία, Βέλγιο και Σουηδία αναθεώρησαν τις ταξιδιωτικές οδηγίες τους προς τους τουρίστες που θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα ή που ήδη βρίσκονται στη χώρα μας.

Τους προτρέπουν να κρατούν περισσότερα χρήματα σε μετρητά εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί με τις κλειστές τράπεζες και τον περιορισμό στην κίνηση κεφαλαίων. Επίσης τους ζητούν να έχουν χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες με τις οποίες μπορούν να κάνουν τις συναλλαγές τους.

Τα κείμενα με τις οδηγίες αναρτήθηκαν στις ιστοσελίδες των υπουργείων Εξωτερικών των τεσσάρων χωρών την Κυριακή 28 Ιουνίου.
Στην ανακοίνωσή του το Γερμανικό ΥΠΕΞ τονίζει πως λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην χώρα, οι τουρίστες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σημαντικές καθυστερήσεις και «προβληματικά σημεία» και γι’ αυτό καλεί τους Γερμανούς τουρίστες που κάνουν διακοπές στην Ελλάδα να έχουν στη διάθεσή τους μετρητά.
Τo Foreign Office (βρετανικό ΥΠΕΞ) προχώρησε στην αναθεώρηση της ταξιδιωτικής οδηγίας για την Ελλάδα ως προς την ανάγκη οι Βρετανοί τουρίστες να έχουν μαζί τους περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα. «Οι ταξιδιώτες στην Ελλάδα θα πρέπει να έχουν υπόψη τους την πιθανότητα οι τραπεζικές υπηρεσίες να περιοριστούν με έκτακτη ανακοίνωση. Εξασφαλίστε ότι έχετε μαζί σας αρκετά ευρώ σε μετρητά για να καλύψετε έκτακτες ανάγκες, απρόβλεπτες καταστάσεις και απροσδόκητες καθυστερήσεις».

Share.

Comments are closed.