Μ. Γλέζος: Εάν βγει το ναι στο δημοψήφισμα η κυβέρνηση να παραιτηθεί

0

Μανώλης Γλέζος διευκρίνισε με συνέντευξή του στο VimaFM πως το όχι στο δημοψήφισμα η κυβέρνηση δεν πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο αλλαγής νομίσματος, καθώς η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ.
Στην ερώτηση εάν βγει το ναι από το δημοψήφισμα τι θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είπε πως «οφείλει να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να προκηρύξει εκλογές. Χωρίς συζήτηση».
«Αν υπερασπιστεί ο ελληνικός λαός το δικαίωμά του, το επόμενο βήμα, νομίζω, είναι η πρόταση την οποία έχει καταθέσει ο καγκελάριος της Αυστρίας Φάιμαν, και που την έχω καταθέσει πολύ καιρό πριν κι εγώ προσωπικά.
Λέω δεν συμφωνούμε, δεν υπάρχει συμφωνία. Έχετε τις απόψεις σας, έχουμε τις δικές μας. Ένα χρονικό διάστημα παγώνουν τα πάντα, ως προς τη δανειοδότηση της χώρας και την εξόφληση των δανείων και ύστερα από το τέλος του διαστήματος αυτού, ελάτε να τα κουβεντιάσουμε ένα-ένα χωριστά. «Έλα εδώ Ραχόι, λες μας έδωσες 26 δισ. εκατ. ονομαστικό δάνειο. Πόσο είναι το πραγματικό που μας έδωσες, τόσο, τα τοκοχρεολύσια τόσο καιρό. Μήπως το έχουμε ξοφλήσει; Αν δεν το έχουμε ξοφλήσει, ας το ολοκληρώσουμε. Κι αν το έχουμε ξεπεράσει μήπως πρέπει να μας τα δώσετε πίσω
;» δήλωσε στο ραδιοσταθμό Βήμα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος.

Share.

Comments are closed.