Ο Γ. Παπανδρέου για το δημοψήφισμα και το «Ναι» στο ευρώ

0

Τις διαφορές μεταξύ της δικής του πρότασης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος το 2011 και της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα για δημοψήφισμα τώρα εξήγησε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κληθείς από διεθνή Μέσα Ενημέρωσης να σχολιάσει την επιλογή της κυβέρνησης σήμερα.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση καλεί τον Ελληνικό λαό σε ψηφοφορία, για μία συμφωνία που δεν είχε το θάρρος να ολοκληρώσει», είπε, κάνοντας λόγο για ανεύθυνη χρήση του δημοψηφίσματος για λόγους πολιτικού τακτικισμού, που υπονομεύει την έννοια της άμεσης Δημοκρατίας. «Το 2011, η Κυβέρνησή μου είχε οριστικοποιήσει μία τελική συμφωνία που περιελάμβανε κούρεμα του χρέους, χρηματοδότηση και ένα πρόγραμμα προσαρμογής», είπε, καταδεικνύοντας την προφανή διαφορά.

«Η σημερινή κυβέρνηση, αποποιούμενη των ευθυνών της, κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν ΟΧΙ. Η κυβέρνησή μου είχε καλέσει τους πολίτες να ψηφίσουν ΝΑΙ.
Η σημερινή κυβέρνηση περιορίζει το χρόνο διεξαγωγής σε μία εβδομάδα. Εγώ είχα προτείνει μία εκστρατεία ενός μήνα, προκειμένου να ενημερωθούν πλήρως οι Έλληνες πολίτες για τις συνέπειες της απόφασής τους», συνέχισε, υποστηρίζοντας πως αν είχε υποστηριχθεί η πρότασή του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος το 2011, όλες οι πλευρές στην ΕΕ και στην Ελλάδα θα ήταν σήμερα σε πολύ καλύτερη θέση. «Σήμερα, η Ελλάδα βιώνει ένα συνεχιζόμενο δράμα», συνέχισε, «παρόλα αυτά, οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει σύντομα να ψηφίσουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε ένα υποθετικό πρόγραμμα προσαρμογής».

Καταθέτοντας μάλιστα την άποψή του, κάλεσε τους πολίτες «να ψηφίσουν ΝΑΙ για τη συνέχιση της συμμετοχής μας στο ΕΥΡΩ και όχι στην ανεύθυνη πρόταση αυτής της κυβέρνησης», σημειώνοντας πως αυτό είναι το πατριωτικό μας καθήκον.

Share.

Comments are closed.