Μεσολόγγι: Επισκευή κτιρίου Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

0

Υπεγράφη σήμερα από το Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση έργου επισκευής του κτιρίου του ΟΣΕ, στο οποίο θα στεγασθούν οι δραστηριότητες του Κέντρου  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου.

Τα έργα αποκατάστασης και διαμόρφωσης του συγκεκριμένου κτιρίου το οποίο παρέμεινε εγκαταλειμμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα αποτελώντας εστία μόλυνσης για την περιοχή, ξεκινούν έως το τέλος της εβδομάδας ενώ θα ολοκληρωθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο, καθώς το Κέντρο θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους επισκέπτες – ειδικά δε τους μαθητές – σε πλήρως ανακαινισμένες και διαμορφωμένες κατάλληλα αίθουσες ενημέρωσης και διδασκαλίας.

Επισκευές και συντηρήσεις θα γίνουν τόσο στις κτιριακές όσο και στις βασικές υποδομές του κτιρίου. Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 66.526 ευρώ, ενώ χρηματοδοτείται από χρηματικά κονδύλια της ΣΑΤΑ 2015.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, στόχος είναι αντίστοιχα κτίρια σε όλο το δήμο να αξιοποιηθούν με τον ίδιο τρόπο, προκειμένου να μετριαστεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζουν.

Share.

Comments are closed.