«Πόλεμος» ανάμεσα στην πρόεδρο της Βουλής και τους δημοσιογράφους του Σκάι

0

Διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και τους δημοσιογράφους του Σκάι.

Όλα ξεκίνησαν, όταν κατά την παρουσίαση της έκθεσης της Επιτροπής για το ελληνικό χρέος ο δημοσιογράφος του Σκάι Γιάνης Κατέλης ρώτησε την κ. Κωνσταντοπούλου εάν συμφωνεί με τη  διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης και με το γεγονός πως ζητάει αναδιάρθρωση του χρέους και όχι διαγραφή.

Απαντώντας στον δημοσιογράφο η Ζωή Κωνσταντοπούλου του είπε πως «όταν κατατίθενται τέτοια πορίσματα όπως της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους είναι απογοητευτικό να γίνονται τέτοιες ερωτήσεις» και πως «η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγμάτευση σε πλαίσιο και σε καθεστώς που δημιούργησαν άλλοι. Αυτοί, οι άλλοι, οφείλουν να απαντήσουν στα ευρήματα της Επιτροπής μας».

«Είπατε πως είστε από τον ΣΚΑΪ, έτσι δεν είναι; Παρακολουθούμε με φρίκη και το λέω ευθέως – δεν σας αποδίδω προσωπικά κάτι – όμως είναι απογοητευτικό να προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγμα ανάμεσα σε Βουλή και κυβέρνηση», τόνισε κάνοντας λόγο για στοχευμένη ερώτηση και για ανιστόρητους και απληροφόρητους παρουσιαστές στον Σκάι. «Οι κερδισμένες τράπεζες από τη διαδικασία του μνημονίου, πληρώνουν διαφημίσεις στα ΜΜΕ, την ώρα που τα ΜΜΕ για την διαφημιστική δαπάνη δεν έχουν αποδώσει τον οφειλόμενο φόρο», σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Η ανακοίνωση των δημοσιογράφων του Σκάι

Με επιστολή τους προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αλλά και την ΠΟΕΣΥ, οι δημοσιογράφοι του Σκάι ζητούν από τα συνδικαλιστικά τους όργανα να πάρουν θέση απέναντι στη νέα επίθεση προς τους συντάκτες του ΣΚΑΪ που εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επισημαίνοντας ότι στην ουσία αξιώνει οι δημοσιογράφοι να λένε και να γράφουν μόνο ό,τι εκείνη κρίνει σωστό.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

Προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

“Οι δημοσιογράφοι της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ με πραγματική ανησυχία παρακολουθήσαμε την Πρόεδρο του κατ’ εξοχήν δημοκρατικού θεσμού της χώρας, της Βουλής, να επιτίθεται αναίτια την Πέμπτη 18 Ιουνίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον χώρο του Κοινοβουλίου, στον συνάδελφο Γιάννη Καντέλη λέγοντάς του απερίφραστα ότι δεν κάνει τη δουλειά του, αλλά ότι βρίσκεται σε αποστολή, ενώ την ίδια στιγμή επιτέθηκε και στο σύνολο των παρουσιαστών του ΣΚΑΪ χαρακτηρίζοντάς τους ανιστόρητους και απληροφόρητους.

Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε την Πρόεδρο της Βουλής, ότι οι παρουσιαστές και οι συντάκτες του ΣΚΑΪ -γυναίκες και άντρες, νέοι και έμπειροι- είναι πλήρως ενημερωμένοι και καταρτισμένοι, κάνουν δε τη δουλειά τους με ζήλο, αυταπάρνηση και αίσθηση του καθήκοντος για ενημέρωση των πολιτών, μία εργασία που εκτελούν χωρίς παραμορφωτικούς φακούς, όπως για παράδειγμα τους κομματικούς που φέρει η ίδια όταν ανεβαίνει στην έδρα της.

Θεωρούμε επίσης απαράδεκτο και επικίνδυνο -ακόμη και ως σκέψη, πολλώ δε μάλλον όταν εκστομίζεται- τα Μέσα Επικοινωνίας να παρομοιάζονται με ερπύστριες που καταδυναστεύουν τον λαό. Θα θέλαμε να θυμίσουμε στην Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι όταν οι ερπύστριες του ολοκληρωτισμού οποιασδήποτε απόχρωσης, επιβληθούν στην κοινωνία, το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να κλείνουν τα ΜΜΕ, διατηρώντας μόνο ένα που εκφράζει την άποψη των κυβερνώντων. Η επαναλειτουργία πολλών και πλουραλιστικών Μέσων αποδεικνύει και το τέλος της δυνάστευσης των λαών, που σημαίνει ότι η πραγματική Δημοκρατία υπάρχει όταν οι κυβερνώντες μπορούν να αντέξουν όλες τις απόψεις.

Ως εκ τούτου κρίνουμε τους χαρακτηρισμούς της Προέδρου της Βουλής απαράδεκτους και τους επιστρέφουμε, καλούμε δε την ΕΣΗΕΑ, αλλά και την ΠΟΕΣΥ να πάρουν θέση απέναντι στη νέα επίθεση προς τους συντάκτες του ΣΚΑΪ που εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αξιώνοντας στην ουσία, οι δημοσιογράφοι να λένε και να γράφουν μόνο ότι εκείνη θεωρεί ότι πρέπει να λένε και να γράφουν.

Επίσης θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Γιάννη Καντέλη, όχι μόνο για τις ερωτήσεις που υπέβαλε στην Ζωή Κωνσταντοπούλου (το ότι την ενόχλησαν αποδεικνύει πως ήταν οι σωστές ερωτήσεις) αλλά και για την ετοιμότητα που επέδειξε αντιδρώντας με δημοσιογραφικό πολιτισμό και ουσιώδη αυτοσυγκράτηση στο θεσμικό bullying που προσπάθησε να του ασκήσει χρησιμοποιώντας την ιδιότητα της, η πρόεδρος της Βουλής.

Οι Δημοσιογράφοι
της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ»

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδραση των συνδικαλιστικών οργάνων η οποία να δεν κάνω λάθος δεν έχει ακόμα φανεί… Επίσης μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμιά αντίδραση από τους παριστάμενους δημοσιογράφους. Γιατί;

Δείτε το βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας!

Share.

Comments are closed.