Ενώ το καράβι βουλιάζει, 49 βουλευτές καλούν την κυβέρνηση συζητήσουν το αποτελέσματα της Επιτροπής για το χρέος

0

Τη στιγμή που η χώρα κινδυνεύει με χρεοκοπία και τα τελεσίγραφα πάνε κι έρχονται στην Αθήνα, 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν την Πρόεδρο της Βουλής να φέρει τα αποτελέσματα της Επιτροπής για το χρέος στην Ολομέλεια.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η κυβέρνηση, υπουργοί και πρωθυπουργός θα κληθούν να πάρουν θέση για το πόρισμα της επιτροπής της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ενώ θα πρέπει απερίσπαστοι να ασχολούνται με τη διάσωση της χώρας. Πράγματι εδώ ταιριάζει γάντι η λαϊκή ρήση «Εδώ καράβια χάνονται… βαρκούλες αρμενίζουν», λες και δεν θα υπάρξει άλλος χρόνος να τα συζητήσουμε αυτά!
Επικεφαλής αυτής της προσπάθειας είναι ο βουλευτής της Αριστερής Πλατφόρμας, Θανάσης Πετράκος, ενώ υπογράφουν και άλλοι όπως η Ραχήλ Μακρή, ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.
Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Αλήθειας απεφάνθη πως το χρέος είναι «επονείδιστο και μη βιώσιμο» καλώντας την κυβέρνηση να το διαγράψει μονομερώς.

Αναλυτικά η επιστολή στην πρόεδρο
Προς την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Θέμα: Αίτημα για συζήτηση στην Ολομέλεια της ΒτΕ των αποτελεσμάτων της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος
Αξιότιμη κα Πρόεδρε,
Μετά την δημοσιοποίηση των προκαταρκτικών πορισμάτων της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος της πατρίδας μας από τα οποία προκύπτει ότι για το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους είναι μη νόμιμο, απεχθές ,δεν ευθύνεται ο λαός μας για αυτό και επιπλέον είναι αποτέλεσμα της μετατροπής της κρίσης των ιδιωτικών τραπεζών σε κρίση δημοσίου χρέους της χώρας μας με στόχο κυρίως την διάσωση των γαλλικών και γερμανικών τραπεζών.
Προτείνουμε να συνυπογραφεί η πρόταση ώστε να γίνει συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής ώστε να συζητηθούν τα αποτελέσματα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο χρέους της χώρας μας και να ενισχυθεί η απαίτηση και ο αγώνας της κυβέρνησης και του Ελληνικού Λαού για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

Οι αιτούντες βουλευτές
Θανάσης Πετράκος, Θωμάς Κώτσιας, Στέφανος Σαμοΐλης, Κυριακή (Βούλα) Τεκτονίδου, Ευγενία Ουζουνίδου, Γιώργος Ουρσουζϊδης, Κώστας Ζαχαριάς, Ευαγγελία (Λίτσα) Αμμανατίδου, Ευαγγελία Βαγιωνάκη, Μερόπη Τζούφη, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Στάθης Λεουτσάκος, Κριτσωτάκης Μιχάλης, Ηλίας Ιωαννίδης, Έλενα Ψαρρέα, Κατερίνα Παπανάτσιου, Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, Γιάννης Σταθάς, Δημήτρης Κοδέλας, Γιάννης Δέδες, Χρήστος Σμίας, Ελένη Σωτηρίου, Μαρία Κανελλοπούλου, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Παύλος Πολάκης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Γιώργος Ψυχογιός, Κώστας Λαπαβίτσας, Μάριος Κάτσης, Πέτρος Κωνσταντινέας, Φρόσω Καρασαρλίδου, Στάθης Γιαννακίδης, Ραχήλ Μακρή, Θανάσης Σκούμας, Συρμαλένιος Νίκος, Γιώργος Καΐσας, Σωκράτης Φάμελλος, Νεκτάριος Σαντορινιός, Ηλίας Καματερός, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Φωτεινή Βάκη, Ζήσης Ζάννας, Δελημήτρος Κώστας, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Τσανάκα Αλεξάνδρα, Νατάσσα Γκαρά, Κώστας Μπάρκας, Αποστόλης Καραναστάσης

Share.

Comments are closed.