Αποκάλυψη: Οι Βρυξέλλες ποτέ δεν πρότειναν αύξηση του ΦΠΑ

0

Όλες οι προτάσεις της κυβέρνησης για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού αφορούν την αύξηση των φόρων. Βασικός άξονας της νέας αριστερής φοροκαταιγίδας είναι η αύξηση του ΦΠΑ.
Το θέμα αυτό αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον αν επαληθευτεί το παρακάτω ρεπορτάζ του καλά ενήμερου δημοσιογράφου του STAR, Θάνου Αθανασίου:
«Όπως αποκάλυψε πηγή από το περιβάλλον του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ ξεκαθάρισε ότι το Brussels Group δεν έχει προτείνει απολύτως τίποτα για τον ΦΠΑ! Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «όλα τα ποσοστά, ακόμη και η ίδια η επιλογή να βρεθούν τα λεφτά από τον ΦΠΑ είναι της ελληνικής κυβέρνησης».
Με απλά λόγια, η πρόταση που φέρονται να κάνουν οι δανειστές για ΦΠΑ 23% και διαρρέεται τα τελευταία 24ωρα, δεν ισχύει.
«Η μόνη δουλειά που έχει το κλιμάκιο της Κομισιόν, το κλιμάκιο της ΕΚΤ και το κλιμάκιο του ΔΝΤ στο Brussels Group είναι να αξιολογούν, αυτά που τους φέρνει η ελληνική πλευρά» τόνισε η ίδια πηγή στο Star.
Εν τω μεταξύ, το απόγευμα της Παρασκευής και η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα, ξεκαθάρισε ότι κανείς από το Brussels Group δεν ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση συντελεστή 23% ή οποιοδήποτε άλλο ποσοστό για τον ΦΠΑ, επισημαίνοντας ότι «όλα αυτά είναι ελληνικές ιδέες και έτσι πρέπει να είναι»….

Share.

Comments are closed.