Φωτιές άναψε σε κυβέρνηση και Περιφέρεια η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

0

Με τη φωτιά να συνεχίζει να σιγοκαίει από το Σάββατο σε μονάδα ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο, το υπουργείο Περιβάλλοντος κατηγορεί την Περιφέρεια Αττικής για χρέη και αδυναμία χρηματοδότησης της πυρόσβεσης, ενώ η Περιφέρεια κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι δεν έχει συλλάβει ακόμα τον ιδιοκτήτη.
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης επέρριψε ευθύνες στην περιφερειάρχη Ρένα Δούρου για το μισό εκατομμύριο που φέρεται να χρωστάει η Περιφέρεια σε εργολάβο χωματουργικών εργασιών, με αποτέλεσμα την αδυναμία χρηματοδότησης της επιχείρησης πυρόσβεσης.
«Μου ομολόγησαν ότι δεν πληρώθηκε ο εργολάβος, ούτε για το χώμα, ούτε για τα μηχανήματα» δήλωσε ο κ. Τσιρώνης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Σκάι.
Σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, για την κατάσβεση της φωτιάς απαιτούνται 500 φορτηγά χώμα, με κόστος γύρω στα 200.000 ευρώ.
Νωρίτερα, η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Γιάννα Τσούπρα διαβεβαίωνε ότι η Περιφέρεια δεν έχει χρέη και οι εργολάβοι εξοφλούνται αυθημερόν όταν φέρνουν την απόδειξη. Ανέφερε ακόμα ότι μέχρι την Τρίτη η Περιφέρεια είχε πληρώσει 40.000 ευρώ «για να συνδράμει την Πυροσβεστική με υδροφόρες και ειδικά μηχανήματα».
Παρά το γεγονός ότι η φωτιά συνεχίζεται, και το υπουργείο Υγείας έδωσε εντολή για το κλείσιμο των σχολείων του Ασπρόπυργου μόλις την Τρίτη, τέταρτη μέρα της Πυρκαγιάς, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, προϊστάμενος του Τσιρώνη, δήλωσε έπειτα από σύσκεψη ότι «δεν υπήρξε καμία ολιγωρία». 
Υπαινίχθηκε ακόμα ότι η φωτιά ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού.
Η κόντρα συνεχίστηκε με επιστολή που έστειλε στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση ο στενός συνεργάτης της Ρένας Δούρου Θωμάς Μπιζάς.
Ουσιαστικά κατηγορεί τον κ. Πανούση ότι δεν έχει ακόμα συλλάβει τον ιδιοκτήτη της μονάδας ανακύκλωσης «για εγκληματική αμέλεια και για έκθεση σε κίνδυνο χιλιάδων ανθρώπων που αναπνέουν αυτόν τον τοξικό καπνό». 
Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί μόνο ο προσωρινά υπεύθυνος της μονάδας και ο ιδιοκτήτης αναζητείται.

Share.

Comments are closed.