Έλυσε μαθηματική εξίσωση που ήταν άλυτη επί 30 χρόνια στο πρώτο εξάμηνο των σπουδών του

0

Ένας Νιγηριανός φοιτητής κατάφερε και πήρε τους υψηλότερους βαθμούς σε Πανεπιστήμιο του Τόκιο, λύνοντας μαθηματική εξίσωση 30 χρόνων.
Το όνομα αυτού, Ufot Ekong και είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Tokai. Ήταν πρώτος στην τάξη του και πήρε πτυχίο στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, παίρνοντας τους καλύτερους βαθμούς στο εν λόγω πανεπιστήμιο, από το 1965, σύμφωνα με το περιοδικό Flotilla Magazine.
Το αστέρι του στο Πανεπιστήμιο έλαμψε νωρίς, καθώς στο πρώτο εξάμηνο έλυσε εξίσωση που δεν είχε αποτέλεσμα εδώ και 30 χρόνια.
Στην πανεπιστημιακή του πορεία έχει κερδίσει 6 αστέρια.
Μην έχοντας την οικονομική άνεση για να πληρώσει τα δίδακτρά του, εργαζόταν σε δύο δουλειές.
Ο Ekong μιλά Αγγλικά, Γαλλικά, Ιαπωνικά και Γιορούμπα – μίξη της γλώσσας της Νιγηρίας και του Κονγκό- και έχει κερδίσει το ιαπωνικό βραβείο γλώσσας για αλλοδαπούς.
Πλέον, εργάζεται στη Nissan και έχει δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας για την ηλεκτρονική σχεδίαση αυτοκινήτου με το όνομά του.
Το Πανεπιστήμιο Tokai, που ιδρύθηκε το 1924, είναι ένα διάσημο ιδιωτικό πανεπιστήμιο που έχει τη βάση του στο Τόκιο. Επικεντρώνεται στις επιστήμες και την τεχνολογία και περίπου το 60% του συνόλου των φοιτητών είναι εγγεγραμμένοι σε αυτά τα σχολεία.

Share.

Comments are closed.