Αρνήθηκε τηλεφώνημα του Τσίπρα ο Γιούνκερ

0

Δεν δέχθηκε να απαντήσει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 11 το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Ρόιτερς.
Όπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο ως πηγή αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο κ. Γιούνκερ δεν δέχθηκε την επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, διότι «η Αθήνα δεν έχει ακόμη αποστείλει τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις, όπως είχε δεσμευθεί, με προθεσμία την περασμένη Πέμπτη».
«Δεν υπήρξαν νέες εξελίξεις, έτσι δεν υπήρχε τίποτα να συζητήσουμε», φέρεται να ανέφερε ο αξιωματούχος. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το Ρόιτερς, «ο Τσίπρας όφειλε να παρευρεθεί την Παρασκευή στις Βρυξέλλες για περαιτέρω συζητήσεις, αλλά δεν πήγε».
Το πρακτορείο κάνει αναφορά και στην ομιλία Τσίπρα στη Βουλή την Παρασκευή, σημειώνοντας ότι ο έλληνας πρωθυπουργός έκανε μια «προκλητική ομιλία, που αποσκοπούσε στο να κερδίσει τη στήριξη του κοινοβουλίου στην άρνησή του να αποδεχθεί τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές. Ο Τσίπρας ισορρόπησε μεταξύ αγανάκτησης και σιγουριάς ότι μια συμφωνία είναι ‘πιο κοντά από ποτέ».
Την ίδια στιγμή υπογραμμίζει το σχόλιο του αξιωματούχου της ΕΕ, ο οποίος φέρεται να είπε ότι «γνωρίζουμε πως εν μέρει είναι θέατρο, αλλά δεν χρειάζεται να έχουμε ρόλο και σε κάθε σκηνή του δράματος».

Τί απαντά το Μαξίμου
Κυβερνητικά στελέχη σχολιάζοντας τα παραπάνω, ανέφεραν ότι τέτοιου είδους δημοσιεύματα είναι ανυπόστατα. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσαν «μετά την πρόταση των θεσμών που ποτέ δεν δόθηκε στην Ελλάδα, όμως δημοσιεύθηκε στον Τύπο, το Σάββατο αξιωματούχος ανακάλυψε αναπάντητες κλήσεις», σχολιάζοντας παράλληλα πως η ελληνική πρόταση παραμένει στο τραπέζι περιμένοντας τα σχόλια των θεσμών. 

Share.

Comments are closed.