Απονομή βραβείων του 9ου Διαγωνισμού «Μαθηματικά και Παιχνίδι» από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

0

Στις 6 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε ο 9ος Διαγωνισμός «Μαθηματικά και Παιχνίδι» στο πλαίσιο του περιοδικού «Ο Μικρός Ευκλείδης» για μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών σχολείων της χώρας μας με στόχο να έλθουν οι μαθητές πιο κοντά στα Μαθηματικά και τις εφαρμογές τους. Στο διαγωνισμό αυτό πήραν μέρος πάνω από 70.000 από Δημοτικά Σχολεία όλης της Ελλάδος.
Τώρα ήρθε η ώρα το Δ.Σ. της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας να διοργανώσει την τελετή απονομής βραβείων του 9ου Διαγωνισμού «Μαθηματικά και Παιχνίδι» για αυτούς τους μαθητές αρχίζοντας από τα σχολεία της Β΄ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας.
Λόγω του γεγονότος ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός και παιδιών αλλά και συνοδών η βράβευση των μαθητών θα γίνει τμηματικά το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, από τις 9.00 π.μ. έως τις 15.00 μμ και την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 από τις 9.30 π.μ. έως τις 13.30 μμ στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, είσοδος Κατεχάκη). Σήμερα Σάββατο το πρόγραμμα περιλάμβανε τρία γκρουπ απονομών και αύριο Κυριακή που θα ολοκληρωθούν οι απονομές δύο γκρουπ.
Ανάμεσα στους τόσους πολλούς γονείς και συγγενείς που είδαμε, αξίζει να αναφέρουμε ότι το μάτι μας έπεσε και σε δυο πολιτικούς – γονείς που μοιράζονταν τις χαρούμενες αυτές στιγμές με τα παιδιά. Ήταν η πρώην υφυπουργός και πρώην βουλευτής κ. Μιλένα Αποστολάκη καθώς και ο ευρωβουλευτής την Ν.Δ. κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της ΕΜΕ κ Νικόλαος Αλεξανδρής, ο Ταμίας της ΕΜΕ κ Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, το μέλος της ΕΜΕ κ. Ευστράτιος Κουνιάς και ο Πρόεδρος της Σ.Ε του Μικρού Ευκλείδη Ανδρέας Τριανταφύλλου
Να ευχηθούμε σε όλα τα παιδιά κατ’ αρχήν καλή πρόοδο και καλό καλοκαίρι μιας και πλησιάζουμε προς τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την εκδήλωση.

Share.

Comments are closed.