Πελέ: Οι έντιμοι να καθαρίσουν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο

0

Ο Βραζιλιάνος – θρύλος της στρογγυλής θεάς Πελέ κάλεσε με δηλώσεις του στο περιθώριο ενός φιλικού ματς στην Αβάνα τους έντιμους ανθρώπους να καθαρίσουν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αντιδρώντας στην αναπάντεχη παραίτηση του για δεκαετίες προέδρου της FIFA Σεπ Μπλάτερ, τον οποίο έχει στηρίξει από παλιά.
«Η παραίτηση του Μπλάτερ είναι λυπηρή», δήλωσε ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Βραζιλίας στο BBC στην Κούβα, στο περιθώριο ενός ιστορικού φιλικού αγώνα ανάμεσα στην εθνική ομάδα της Κούβας και στην παλιά του ομάδα Κόσμος της Νέας Υόρκης. Για τον Πελέ, η FIFA διέρχεται μία κρίσιμη περίοδο και επιδιώκει να ξανακτίσει την εικόνα της. «Πιστεύω ότι όλα αλλάζουν στη ζωή. Το ποδόσφαιρο αλλάζει, η ζωή αλλάζει. Είναι σημαντικό να υπάρχουν έντιμοι άνθρωποι (…). Για να οργανωθεί κάτι έχει κανείς ανάγκη καλούς ανθρώπους», εξήγησε ο Πελέ.
«Όλος ο κόσμος με ρωτάει για τον Σεπ Μπλάτερ, όμως είμαι μόνο ένας ποδοσφαιριστής», είπε ο θρύλος της Βραζιλίας. «Όλος ο κόσμος ξαφνιάστηκε, βέβαια, όχι εξαιτίας του Μπλάτερ, αλλά γι΄ αυτό που έχει συμβεί στη FIFA».
Ο Πελέ είχε εκφράσει προχθές τη χαρά του για την επανεκλογή του Γιόζεφ Μπλάτερ στην ηγεσία της FIFA, παρά το σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε στο εσωτερικό της οργάνωσης, χαιρετίζοντας «την εκλογή ενός ειδικού».
«Ως ποδοσφαιριστής θα ήθελα να δω το ποδόσφαιρο να ενώνει τους ανθρώπους και να σταματά τους πολέμους. Αυτή είναι η θέση μου. Αυτό που συμβαίνει με τη διαφθορά δεν είναι δικό μου πρόβλημα», δήλωσε χθες ο Πελέ.

Share.

Comments are closed.