«Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» σε όλη τη χώρα

0

Με πλήθος εκδηλώσεων που έχουν προγραμματίσει 34 Εφορείες Αρχαιοτήτων και Μουσεία σε όλη τη χώρα, διοργανώνονται φέτος (5-7 Ιουνίου) από το υπουργείο Πολιτισμού οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές». Στόχος είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης, με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας.
Οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» σχεδιάστηκαν από τη Διεύθυνση Μουσείων στο πλαίσιο της συμμετοχής στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Εκπαίδευση στην Αειφόρο Ανάπτυξη
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕΔΩ   
Η δράση εφαρμόστηκε το 2012, το 2013 και το 2014 σε 3, 12 και 29 νομούς αντίστοιχα, ενώ φέτος συμμετέχουν περισσότεροι από 150 φορείς σε 31 νομούς της επικράτειας.
Στη φετινή διοργάνωση 34 Εφορείες Αρχαιοτήτων και Μουσεία προγραμματίζουν πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με 21 Δήμους, 17 Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 5 Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, 4 Πανεπιστημιακές Σχολές, σχολεία, πολιτιστικούς συλλόγους, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σωματεία και συνεταιρισμούς πολιτών, αλλά και πολλούς εθελοντές. 
Από την ερχόμενη Παρασκευή έως την Κυριακή οι διοργανωτές προσκαλούν το κοινό να ενημερωθεί αλλά και να ψυχαγωγηθεί συμμετέχοντας σε ενημερωτικές παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, θεματικές ξεναγήσεις, περιηγήσεις, περιπάτους, πεζοπορίες, ποδηλατικές διαδρομές, καλλιτεχνικά δρώμενα κ.ά. 
Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Share.

Comments are closed.