Ο «κόκκινος Ρούντι» του ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι διαφωνούντες

0

Ο 54χρονος πάλαι ποτέ Μαοϊκός, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κ.Ε, μίλησε για «μνημονιακή εμβάθυνση» και για «νέα συμφωνία που θα παρουσιαστεί περίπου ως επιτυχία» και  όταν η «κυβερνητική αναδίπλωση» θα πρέπει να συνοδευτεί από μία «έντιμη συμφωνία», όπως στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ τότε τα πράγματα δυσκολύουν.
Η τελευταία Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ πέρα από την Αριστερή Πλατφόρμα του Π. Λαφάζανη έφερε «απέναντι» στον Αλέξη Τσίπρα έναν μέχρι πρότινος «προεδρικό»: τον επικεφαλής της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδος (ΚΟΕ) Ρούντι Ρινάλντι.
Γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από Ιταλό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, ο πρώην Μαοϊκός και στέλεχος του πάλαι ποτέ ΚΚΕ (μ-λ), το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που «ελέγχει» 5 βουλευτές, αυτή τη φορά συντάχθηκε με την πλευρά Λαφαζάνη και την τροπολογία υπέρ της σκληρής στάσης απέναντι στους δανειστές που τελικά απορρίφθηκε, με τα πολλών επαίνων, με 95 κατά και 75 υπέρ.
Ο Ρούντι Ρινάλτι συνόδευσε την αλλαγή της στάσης του με καταγγελίες για «μνημονιακή εμβάθυνση», για «νέα συμφωνία που θα παρουσιαστεί περίπου ως επιτυχία» και η οποία «στην πραγματικότητα θα έχει αυξήσεις του ΦΠΑ, ιδιωτικοποιήσεις, διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, κανένα αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, παράδοση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων κλπ» και ρώτησε τους συντρόφους του αν θα παραμείνουν «καθηλωμένοι και αμήχανοι», δείχνοντας «τρομερή ατολμία και έλλειψη ιδεών».
Το τι θα πράξει ο διευθυντής της εφημερίδας «Δρόμος της Αριστεράς» όταν η «συμφωνία» έρθει στη βουλή είναι ακόμη άγνωστο. Προς το παρόν αρκείται να σημειώνει ότι «οι επικλήσεις κομματικότητας και οι λόγοι περί συλλογικής ευθύνης ακούγονται παράξενα (όρος σκόπιμα χαμηλών τόνων) όταν το «κόμμα» είναι σχεδόν καταργημένο».
Όπως άγνωστο είναι τι θα κάνουν οι 5 βουλευτές που έχουν εκλεγεί με τη σημαία της ΚΟΕ (Δημήτρης Κοδέλας, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ελένη Σωτηρίου, Μαρία Τριανταφύλλου και Βασίλης Κυριακάκης). Προσθέστε σ’ αυτούς τους 35 βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας, τους Μητρόπουλο και Μιχελογιαννάκη της Σοσιαλιστικής τάσης που συχνά πυκνά ανεβάζουν τους τόνους, την επί της ουσίας ανεξάρτητη Ραχήλ Μακρή και την «φίλη» της και πάντα απρόβλεπτη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Κ. Λαπαβίτσαπου επιχειρηματολογεί υπέρ της δραχμής και θα προκύψει το σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες που καλείται να λύσει ο Α. Τσίπρας.

Share.

Comments are closed.