Δυναμική επιστροφή της Αθήνας στην παγκόσμια αγορά τουρισμού και συνεδρίων

0

Τη θεαματική αναστροφή της φθίνουσας μέχρι τώρα πορείας  της Αθήνας στον τουρισμό και δη στο συνεδριακό τουρισμό , υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σε παρέμβασή του ενώπιον των κορυφαίων παραγόντων και επιχειρηματιών της διεθνούς συνεδριακής αγοράς, κυβερνητικών αξιωματούχων και εκπροσώπων προορισμών από 40 χώρες, στο Politicians Forum, στο πλαίσιο της Έκθεσης IMEX 2015 στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας
«Η Αθήνα, είπε,  επιστρέφει δυναμικά στην παγκόσμια αγορά τουρισμού και συνεδρίων. Όχι απλά ως ένας προορισμός που ανακάμπτει σε μία περίοδο κρίσης, αλλά ως μία πόλη που διεκδικεί τη θέση που της αξίζει μεταξύ των σημαντικότερων οικουμενικών κέντρων προσέλκυσης διεθνών συναντήσεων για την προαγωγή και ανέλιξη των ιδεών, των επιστημών, του πολιτισμού» και πρόσθεσε :.
«Η Αθήνα δεν σήκωσε τα χέρια, αλλά πρωταγωνιστεί ως τόπος διοργάνωσης φιλοξενώντας εμβληματικών εκδηλώσεων της διεθνούς κοινότητας, όπως η έκθεση Documenta που θα φιλοξενηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο του Κάσελ, το διεθνές forum για τη Δημοκρατία που διοργανώνουν οι New York Times».
Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι η Αθήνα, απέναντι στην «απόλυτη καταιγίδα» διεθνούς αρνητικής δημοσιότητας που βίωσε το διάστημα 2010-2012, «απάντησε» σχεδιάζοντας και υλοποιώντας μία ολοκληρωμένη στρατηγική για τον τουρισμό, αναγνωρίζοντας την ειδική βαρύτητά του για την τοπική οικονομία και κοινωνία, την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.
Όπως εξήγησε ο κ. Καμίνης η στρατηγική αυτή έχει άξονες, την ανάδειξη των μοναδικών χαρακτηριστικών του προορισμού (κουλτούρα-πολιτισμός, υποδομές, φυσικό περιβάλλον), στοχευμένες παρεμβάσεις προβολής και marketing, αναβάθμιση υπηρεσιών και υποδομών, καθώς και την κινητοποίηση των επαγγελματικών και παραγωγικών φορέων της πόλης.
Αποτελεί δε, όπως είπε, κεντρικό σκέλος του μεγάλου αναπτυξιακού προγράμματος του δήμου Αθηναίων για την πόλη και υλοποιείται από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής και το Athens Convention & Visitors Bureau, σε διαρκή και στενή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τις εμπλεκόμενες επαγγελματικές ενώσεις.
Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας του ACVB και στις υπηρεσίες που προσφέρει σε κάθε ενδιαφερόμενο να οργανώσει μία εκδήλωση στην Αθήνα, ενώ υπογράμμισε, πως όλος ο ιστός της πόλης, από το πρόσωπο του ίδιου του Δημάρχου μέχρι του εργαζόμενους, “επιστρατεύεται” για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας.
Ως παραδείγματα αυτού του συντονισμού, ο κ. Καμίνης ανέφερε τη διεκδίκηση και απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση του TBEX 2014 της παγκόσμιας συνάντησης των ταξιδιωτικών bloggers, που έλαβε χώρα τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς και τη δημιουργία και εδραίωση στη διεθνή αγορά, του Travel Trade Athens, της ετήσιας επαγγελματικής εκδήλωσης για τον προορισμό της Αθήνας.
Το  Politicians Forum διοργανώνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο της IMEX και αποτελεί σημαντικό βήμα ανταλλαγής απόψεων και τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού, μεταξύ εκπροσώπων της αγοράς και κυβερνητικών στελεχών και αξιωματούχων τοπικών Αρχών, οι οποίοι προσκαλούνται προκειμένου να παρουσιάσουν τις θέσεις τους και τις βέλτιστες πρακτικές των περιοχών τους.
Σημειώνεται πως ο δήμαρχος Αθηναίων προσκλήθηκε στο φετινό forum κατόπιν πρωτοβουλίας του διεθνούς Ομίλου διοργάνωσης εκδηλώσεων και συνεδρίων TFI Group, με αφορμή την ενεργή συμμετοχή του στις διαδικασίες διεκδίκησης συνεδρίων, τα τελευταία χρόνια.

Share.

Comments are closed.