Categories: Πολιτισμός

Το Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου επαναλειτουργεί επίσημα στις 6 Ιουνίου

Δεν πέρασαν ούτε δέκα ημέρες από τότε που το Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι καταστράφηκε ολοκληρωτικά από εμπρησμό. Από τότε κινητοποιήθηκε ο Δήμος Χαλανδρίου και σε συνεργασία με πολίτες και φορείς, το μικρό θέατρο του Πολυδρόσου και ο περιβάλλοντας χώρος του φτιάχνονται για να επιστρέψει στα καλλιτεχνικά δρώμενα, και μάλιστα στις 6 Ιουνίου, όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.
Όπως δήλωσε ο Σ. Ρούσσος στο in.gr: «Το θέατρο θα λειτουργήσει κανονικά το καλοκαίρι -και αναφορικά με το Φεστιβάλ και σε ό,τι αφορά στις εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες από τους Συλλόγους Γονέων και γενικότερα τους φορείς της πόλης, που πάντα προηγούνταν του Φεστιβάλ. Το Φεστιβάλ ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 6 Ιουνίου και αυτό θα γίνει».
Ο δήμαρχος Χαλανδρίου ανέφερε ότι οι εργασίες αποκατάστασης προχωρούν κανονικά, ο καθαρισμός και η δενδροφύτευση του χώρου ολοκληρώθηκαν και «θα έχουμε όλες τις κατάλληλες υποδομές για να φιλοξενήσουμε τον κόσμο στις 6 Ιουνίου». Την περασμένη Κυριακή χιλιάδες εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής και συμμετείχαν στον καθαρισμό και τη δενδροφύτευση του χώρου, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ της διαφύλαξης του θεάτρου. Στην εν λόγω δράση βρέθηκαν, επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος, ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής και διάφοροι άλλοι φορείς όπως και πρόσωπα.
Πριν την επίσημη επαναλειτουργία του, το θέατρο θα φιλοξενήσει –πιθανότατα στις 3 Ιουνίου– μία μεγάλη συναυλία, με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, όπως οι Διονύσης Σαββόπουλος, Σταμάτης Κραουνάκης, Βασίλης Λέκκας, Αφροδίτη Μάνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Σαβίνα Γιαννάτου, Νότης Μαυρουδής, Αναστασία Μουτσάτσου, Πάνος Μουζουράκης, Encardia κ.ά. Η συγκεκριμένη συναυλία ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη, 28 Μαΐου, όμως αναβλήθηκε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που προβλέπει η ΕΜΥ για την Αττική.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Δήμος Αθηναίων: Σαρωτικές αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία

Ο Δήμος Αθηναίων προχωρά σε σαρωτικές αλλαγές στη δημοτική αστυνομία, σε συνέχεια της εξάρθρωσης του…

16 ώρες ago

Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2024 που ανακοινώνονται πιθανότατα στις 29 Ιουλίου

Τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου με την πιθανότερη ημερομηνία να είναι τη Δευτέρα 29 Ιουλίου,…

18 ώρες ago

Ο πρόεδρος Μπάιντεν αποχωρεί από την προεδρική κούρσα και υποστηρίζει την Κάμαλα Χάρις

Κάτω από το βάρος αυξανόμενων πιέσεων και όντας αντιμέτωπος με ολοένα ευρύτερη αμφισβήτηση εξαιτίας των…

1 ημέρα ago

Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Ξεπέρασαν τα 100 τα άρθρα του νόμου Κεραμέως που τροποποίησε ο κ. Πιερρακάκης

Δεύτερη φορά ο ίδιος υπουργός παιδείας φέρνει προς τροποποίηση άρθρα του νόμου Κεραμέως του 2022,…

1 ημέρα ago

Μεσολόγγι – Όλγα Δασκαλή: Χτίστε με πέτρα, αφήστε τα άχυρα. Οχυρωθείτε κ. Δήμαρχε και διοικήστε με διαφάνεια, σοβαρότητα και ουσία

«Ενώ θα έπρεπε να συζητάμε θέματα ουσίας όπως το νομοσχέδιο για τον τουρισμό, την ενίσχυση…

1 ημέρα ago

Formula 1 – Hungarian GP: Πρώτη νίκη του Όσκαρ Πιάστρι – Η McLaren τα έκανε θάλασσα με τους οδηγούς της

Με μια απίστευτη εμφάνισή της η McLaren κατάφερε να πετύχει το απόλυτο στο Grand Prix…

2 ημέρες ago