Ο Καλφαγιάννης διέκοψε τον Τσίπρα όταν μίλησε για την ΕΡΤ

0

Ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ όταν ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο άνοιγμα της ΕΡΤ. Τότε δέχθηκε την έντονη αποδοκιμασία του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη, όταν είπε ότι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ αποτελεί συμβολικό ορόσημο και πως έπρεπε να είχε ανοίξει εδώ και καιρό. Απαντώντας στις επικρίσεις που ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες -και από την πρόεδρο της Βουλής- ο κ. Τσίπρας είπε ότι έχουμε καθυστερήσει, έχουμε όλοι υποχρέωση να σταματήσουμε να κωλυσιεργούμε, όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
Ο κ. Καλφαγιάννης διακόπτοντάς τον είπε: «Ναι αλλά χωρίς τους εργαζόμενους».
Η παρέμβαση του Καλφαγιάννη δεν ακούστηκε από τα μικρόφωνα, αλλά ο πρωθυπουργός φάνηκε για μια στιγμή να σταματάει να μιλάει.
Η παρέμβασή του αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αποδοκιμασίες, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, όχι μόνο να μην κερδίσει τις… εντυπώσεις, αλλά να αναγκαστεί να εγκαταλείψει την αίθουσα υπό γενική κατακραυγή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τον κ. Καλφαγιάννη τον έβγαλαν σηκωτό από την αίθουσα και δεν τον άφησαν να ξαναμπεί. Ας σημειωθεί ότι δεν είναι καν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, δεν άφησε ασχολίαστους τους ισχυρισμούς του κ. Καλφαγιάννη, απαντώντας με νόημα πως η ΕΡΤ δεν επαναλειτουργεί για να βρουν κάποιοι τη δουλειά τους, αλλά προκειμένου ο ελληνικός λαός να έχει το αγαθό της δημόσιας τηλεόρασης, της έγκυρης και αξιόπιστης ενημέρωσης, εξυπηρετώντας παράλληλα τον πλουραλισμό της…
Ας σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, θερμός υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την προεκλογική περίοδο, ήταν αντίθετος με το νομοσχέδιο του Νίκου Παππά από τον περασμένο Απρίλιο.
«Το νομοσχέδιο βάζει ταφόπλακα στην ΕΡΤ», είπε τότε στη Βουλή, ερχόμενος σε ρήξη με την κυβέρνηση.
Ο συνδικαλιστής μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ εστίασε στους αγώνες των εργαζομένων υποστηρίζοντας πως «αλλάξαμε το ρου της ιστορίας του συνδικαλισμού» πρόσθεσε όμως πως το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό.

Δείτε το βίντεο από το enikos.gr

Share.

Comments are closed.