Δ. Κουτσούμπας: Θέλουν να κάνουν συνένοχο το λαό μέσω εκλογών ή δημοψηφίσματος

0

«Οι εκλογές και το δημοψήφισμα χρησιμοποιούνται όχι για να εκφρασθεί η θέληση του ελληνικού λαού, αλλά για να κάνουν τον ελληνικό λαό συνένοχο στις αντιλαϊκές συμφωνίες που προτίθενται να υπογράψουν κάτω από το βάρος καταστροφολογίας και εκβιαστικών διλημμάτων» υποστηρίζει ο Γ. Γρ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση».
Όπως σημειώνει ο κ. Κουτσούμπας «νέες εκλογές δεν θα λύσουν τα λαϊκά προβλήματα, όπως δεν τα έλυσαν και πριν από τέσσερις μήνες. Μπορεί βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ να θέλει να λύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα, όπως και τα προβλήματα με τον εταίρο του στην κυβέρνηση».
Ο Γ.Γρ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ δηλώνει ότι οι τέσσερις μήνες της συγκυβέρνησης «ήταν μια πορεία ολοταχώς προς τα πίσω, γρήγορη, συνολική μετάλλαξη και μεταμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ από τα όποια προεκλογικά αριστερά συνθήματα».
Σε σχέση με το δίλημμα «κακή συμφωνία ή μη συμφωνία» σημειώνει ότι «όλες οι πιθανές εκδοχές για τον ελληνικό λαό θα σημαίνουν νέα μέτρα, μείωση του εισοδήματός του. Δεν σημαίνει ότι είναι ταυτόσημες εκδοχές. Είναι όμως εξίσου αντιλαϊκές» διευκρινίζει.
Σε σχέση με το ενδεχόμενου ενός «μνημονίου 3» δηλώνει ότι «δεν θα το ονομάσουν μνημόνιο, σε αυτό έχουν ήδη συμφωνήσει και οι εταίροι. Η ουσία όμως και αυτής της συμφωνίας θα είναι μέτρα, δεσμεύσεις, μεταρρυθμίσεις μνημονιακές… Όχι μόνο δεν θα υπάρξει καμία ανάκτηση απωλειών, αλλά ο λαός θα επωμισθεί και νέα βάρη».
Τέλος, σχετικά με ενδεχόμενη δυσκολία καταβολής μισθών και συντάξεων, ο κ. Κουτσούμπας υποστηρίξει ότι «ήδη υπάρχει στάση πληρωμών εκ μέρους του Δημοσίου. Προς το παρόν μόνον οι μισθοί, οι συντάξεις και οι δόσεις προς το ΔΝΤ και την τρόϊκα πληρώνονται. Ο λαός μας ήδη είναι χρεοκοπημένος. Οι κυβερνώντες ισχυρίζονται ότι ο Μάης είναι ο τελευταίος μήνας κατά τον οποίον μπορούν ακόμη να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις» λέει και καταλήγει:
«Να πληροφορούν και σε αυτό το ζήτημα, το θεωρώ παρατραβηγμένο. Την ίδια στιγμή, βέβαια, είναι φανερό ότι το χρησιμοποιούν εκβιαστικά για να δημιουργήσουν και κλίμα φοβίας, γενικευμένης ανασφάλειας, ώστε ο λαός να δεχθεί την επαίσχυντη συμφωνία».

Share.

Comments are closed.