Μητρόπουλος – Μπαλάφας κατά Ζωής Κωνσταντοπούλου

0

«Καπνούς από τα’ αυτιά» βγάζουν από χθες το βράδυ ο Αλέξης Μητρόπουλος και ο Γιάννης Μπαλάφας  με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αιτία η απόφαση της να κάνει πρόεδρο της επιτροπής πόθεν έσχες  την Δέσποινα Χαραλαμπίδου, τρίτη αντιπρόεδρο της βουλής αλλά απόλυτα έμπιστή της.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια πρόεδρος της συγκεκριμένης επιτροπής οριζόταν ο πρώτος ή ο δεύτερος αντιπρόεδρος. Όμως η Ζωή Κωνσταντοπούλου  παρέκαμψε την παράδοση αυτή και έδωσε μια δεύτερη προεδρία στην κ. Χαραλαμπίδου η οποία είναι ήδη και πρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας της βουλής.
Η κ. Κωνσταντοπούλου άφησε στα κρύα του λουτρού τον πρώτο και τον δεύτερο αντιπρόεδρο, με τους οποίους οι σχέσεις της είναι σχεδόν τυπικές, “τιμωρώντας τους” για τη κριτική που της έχουν κάνει δημοσίως το τελευταίο διάστημα τόσο για το θέμα των αποθεματικών όσο και για τη γενικότερη συμπεριφορά της εντός και εκτός κοινοβουλίου.
Μάλιστα όπως λένε συνεργάτες των δυο αντιπροέδρων σε συζητήσεις τους με δημοσιογράφους η κ. Κωνσταντοπούλου δεν τους έχει συγχωρέσει ποτέ το γεγονός ότι δεν έγιναν “αυλή” της και δεν δήλωσαν πίστη σε όλες τις επιλογές της. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ακόμα ότι η πρόεδρος της βουλής είχε εκφράσει και σφοδρές αντιδράσεις στο να οριστεί ο κ. Μπαλάφας Αντιπρόεδρος της βουλής  με το σκεπτικό ότι είναι νέος βουλευτής. 
Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι πρόσφατα ο κ. Μπαλάφας σε συνεδρίαση της επιτροπής ΔΕΚΟ στην οποία προεδρεύει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, διαφώνησε δημοσίως με την κ. Κωνσταντοπούλου για τον τρόπο που διευθύνει τις συνεδριάσεις των επιτροπών και τις πολλές ώρες που κρατά κάθε συνεδρίαση.

Share.

Comments are closed.