Reuters: «Ξεπαγώνει» η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

0

Δεσμευτικές προσφορές έως τα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου ζήτησε από τρία σχήματα η κυβέρνηση για το 51% του ΟΛΠ σύμφωνα με το Reuters.
Ανάμεσα στις υποψήφιες εταιρείες, που είχαν προχωρήσει  στο διαγωνισμό για το 67% του λιμανιού ήταν η κινεζική  Cosco και τέσσερις ακόμα εταιρείες, ωστόσο, όπως σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων η διαδικασία πώλησης είχε «παγώσει» μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης.
Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ θεωρείται ως μία σημαντική παραχώρηση της κυβέρνησης προς τους δανειστές ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις.
Πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters  η κυβέρνηση ενημέρωσε την Τετάρτη τους επενδυτές σχετικά με τροποποιημένη πρόσκληση υποβολής προσφορών για το 51%, αντί του προηγούμενου 67%. Κυβερνητικός αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο, ανέφερε πως μέσα στους όρους είναι και οι επενδύσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ εκ μέρους των αγοραστών.
Με βάση του νέους όρους τελικά, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, επελέγησαν η κινεζική Cosco, η ολλανδική APM Terminals και η International Container Terminal Services (ICTS).

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Reuters, στα αγγλικά, με τίτλο «Greece unblocks Piraeus port sale, invites binding bids», πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.