Γ. Μπαλάφας: Δεν είπαμε ποτέ ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια!

0

Εκατό μέρες μετά τις εκλογές φαίνεται ότι η μνήμη κυβερνητικών στελεχών εξασθενεί επιλεκτικά και πλέον αμφισβητούν τις προεκλογικές διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ περί σκισίματος του Μνημονίου και κατάργησή του με ένα άρθρο.
«Δεν είπαμε ποτέ στα προεκλογικά μας προγράμματα ότι θα σκίσουμε τα Μνημόνια ή ότι θα τα καταργήσουμε με ένα νόμο» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας.
Μιλώντας στο Βήμα fm ο κ. Μπαλάφας υποστήριξε: «Εμείς, από την πρώτη στιγμή, στα προεκλογικά μας προγράμματα, στις προγραμματικές μας δηλώσεις, δεν είπαμε ποτέ τέτοια πράγματα. Το να μου λέει κάποιος «το είπατε το 2008, 2009, 2010», δεν έχει έννοια. Το «σκίσιμο των μνημονίων» δεν υπάρχει πουθενά».
Όταν πιέστηκε, απάντησε: «Προφανώς μπορεί να είπαμε κάποια στιγμή, εγώ δεν το αμφισβητώ αυτό, μπορεί κάποια στιγμή, κάποιοι να μίλησαν για πιο γρήγορους ρυθμούς προώθησης κάποιων πραγμάτων».
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής είπε και κάτι άλλο: «Λες κάτι προεκλογικά, γίνονται εκλογές, παίρνεις το συγκεκριμένο ποσοστό, κάνεις τη συγκεκριμένη κυβέρνηση και όχι κάποια άλλη, κάνεις προγραμματικές δηλώσεις. Νομίζω είναι λογικό να κρίνεις μια κυβέρνηση με βάση τις προγραμματικές δηλώσεις, εκεί είναι το λογικό».
Ο κ. Μπαλάφας επέμεινε: «Εγώ δεν αμφιβάλω ότι μπορεί κάπου, κάποιος, στην προεκλογική περίοδο, να το είπε, αλλά στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και πολύ περισσότερο στις προγραμματικές μας δηλώσεις, τοποθέτηση «μ’ ένα άρθρο και τελειώνουμε», δεν υπάρχει». Μόνο που αυτός ο «κάποιος» δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, τον Νοέμβριο του 2012 να λέει από του βήματος της Βουλής επί λέξει στο σημείο 1¨21: «Η μόνη εναλλακτική πρόταση είναι η κατάργηση με ένα νόμο και σε ένα άρθρο όσων ψηφίσατε προχθές».

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner