Σόιμπλε: Ήμουν υπέρ του δημοψηφίσματος το 2011

0

Σε μια αποκάλυψη-βόμβα προχώρησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung καθώς όπως είπε το 2011 είχε συμβουλέψει τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
«Τότε είχα συμβουλεύσει τον Γιώργο Παπανδρέου υπέρ ενός δημοψηφίσματος» αναφέρει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το ποια ήταν τότε η θέση του Βερολίνου για την «βόμβα Παπανδρέου».
Και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας προσθέτει στο επίμαχο σημείο της συνέντευξής του: «Ήταν και παραμένει απόφαση του ελληνικού λαού ποιον δρόμο θα πάρει, αλλά υπάρχουν και άλλες αποφάσεις χωρών, από την Εσθονία μέχρι την Ισπανία, που πρέπει να γίνουν σεβαστές».
Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Σόιμπλε κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μια «ξαφνική χρεοκοπία» της Ελλάδας υποστηρίζοντας – επικαλούμενος την εμπειρία από άλλα μέρη του κόσμου – ότι μια χώρα μπορεί να γλιστρήσει ξαφνικά σε πτώχευση αποφεύγοντας, ωστόσο, να κάνει προβλέψεις για μια πιθανή ημερομηνία που θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.
Ερωτηθείς αν η γερμανική κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας αποφεύγει να απαντήσει και υποστηρίζει πως «υπάρχουν θέματα που δεν μπορεί να απαντήσει με τη λογική ένας πολιτικός».
Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε η Γερμανία είναι αποφασισμένη να πράξει το παν για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, υπό λογικές όμως προϋποθέσεις, ενώ εμφανίστηκε απαισιόδοξος για μια πιθανή συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας. Μιλώντας για τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε πως «και οι δυο μας είμαστε υπουργοί οικονομικών, φέρουμε ευθύνες και συνεργαζόμαστε καλά», τονίζοντας πως «τα Μέσα Ενημέρωσης έκαναν τον κ. Βαρουφάκη Σούπερ Σταρ και τώρα τον αποδομούν. Και το ένα και το άλλο είναι λάθος».

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner