Θεοχάρης προς Τσίπρα: Εγώ δεν έκανα ρουσφέτια και έφυγα, ενώ η κα Σαββαΐδου που κάνει την κρατάτε

0

Απάντηση στα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή έδωσε ο βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, αναφορικά με «ρουσφέτια» και διευκολύνσεις.
Ο κ. Θεοχάρης αρνήθηκε τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, ενώ, έβαλε στο κάδρο των ευθυνών την διάδοχό του στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα  Σαββαΐδου.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Χάρης Θεοχάρης:
«Θα αναφερθώ σε ένα προσωπικό ζήτημα, εφόσον ο Πρωθυπουργός μου έκανε σήμερα την τιμή να με αναφέρει για δεύτερη φορά και να διατυπώσει ανυπόστατες κατηγορίες. Φαίνεται βέβαια ότι δεν έχει διαβάσει την προηγούμενη απάντησή μου, ας ελπίζουμε ότι θα διαβάσει τα σημερινά πρακτικά. Να πως λοιπόν πως η ξεροκεφαλιά μου και η εμμονή μου να μην  υποκύπτω σε πιέσεις και ρουσφέτια, δημιούργησε τριβές με το Μέγαρο Μαξίμου και είναι ένας από τους κύριους λόγους που έφυγα. Τα γραπτά αιτήματα και τα πρακτικά το αποδεικνύουν. Αντίθετα εσείς στήνετε όλες τις διαδικασίες στο μιλητό… Κατά τύχη δηλαδή βγήκε η ποσόστωση 11 Σύριζα-2 ΑΝΕΛ στους διορισμούς περιφερειακών διευθυντών στην εκπαίδευση. 
Και ένας άλλος λόγος που οδήγησε στο να φύγω. Η διάδοχός μου στη ΓΓΔΕ, αυτή που και εσείς κρατάτε, ενώ έχετε αλλάξει τους πάντες συμπεριλαμβανομένων των Ανεξάρτητων Αρχών, έκανε με κομματικά κριτήρια και ποσοστώσεις τις τοποθετήσεις των Γενικών Δ/ντων, και μάλιστα εν κρυπτώ το Δεκαπενταύγουστο, και τους περιφερειακούς διευθυντές στις εφορίες. 
Το Ποτάμι δεν ήρθε για να βάλει πρώτο το κομματικό συμφέρον. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει αυτό, αλλά το γενικό συμφέρον»
.

Share.

Comments are closed.