«ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ»: Το νέο βιβλίο του Νάσου Λαναρά.

0

Νέο βιβλίο με τίτλο «ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ» και πάλι από τις εκδόσεις «Άνεμος εκδοτική» κυκλοφορεί ο φίλος δημοσιογράφος και συγγραφέας Νάσος Λαναράς.

Το νέο του βιβλίο του Νάσου Λαναρά με λίγα λόγια
Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη με πολλά μυστικά, ανομολόγητα πάθη και αφόρητη πλήξη, ζει η ορφανή, άσχημη και υπέρβαρη Κασσιανή. Η ιδιαίτερη αυτή νεαρή γυναίκα πέφτει θύμα δημόσιας διαπόμπευσης μέσω διαδικτύου, από έναν εραστή της περιοχής. Βαθιά ντροπιασμένη και πληγωμένη, αυτοεξορίζεται στην Αθήνα. Από την πρώτη στιγμή που μπαίνει στο τρένο της μεγάλης φυγής, αρχίζει να σχεδιάζει την εκδίκησή της. 

Στο ίδιο τρένο έχει ήδη επιβιβαστεί νωρίτερα ένας Ρουμάνος λαθρομετανάστης, ο Φλορίν, με εξόχως πλούσιο και περιπετειώδες βιογραφικό. Η συνάντησή τους θα είναι μοιραία. Η πορεία προς την εκδίκηση είναι σοκαριστική. Η πρωταγωνίστρια εμπλέκεται σε ζοφερές καταστάσεις και, ταυτόχρονα, διάφορα πρόσωπα με ιδιορρυθμίες και σπάνια χαρίσματα ζητούν ζωτικό χώρο στην ιστορία της. 
Η αφήγηση ακροβατεί μεταξύ σοβαρού και αστείου. Δημιουργούνται σκηνές ανατριχιαστικά απρόβλεπτες και ταυτόχρονα ξεκαρδιστικές. Το παράδοξο μοιάζει φυσιολογικό, και το χιούμορ είναι θανατηφόρο. Μια εξωφρενικά αλλόκοτη ιστορία, με σταγόνες έμπνευσης από τον Τίτο Ανδρόνικο του Σαίξπηρ, τη γοτθική λογοτεχνία του Μπραμ Στόκερ και την αγγλοσαξονική μαύρη κωμωδία.

Λαναράς1Ποιος είναι ο Νάσος Λαναράς;
Κατάγεται από το Ευηνοχώρι Μεσολογγίου και είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και επικοινωνία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ολοκλήρωσε επίσης σπουδές δημοσιογραφίας στο «Εργαστήρι Δημοσιογραφίας», όπου είχε την τύχη να διδαχθεί από  πολύ σημαντικούς δασκάλους, όπως ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο Σεραφείμ Φυντανίδης, ο Φρέντυ Γερμανός, ο Γιώργος Μασσαβέτας , ο Λέων Καραπαναγιώτης, ο Ανδρέας Λεντάκης ,ο Κώστας Ζουράρις  και πολλοί άλλοι.

Το 1992 ξεκίνησε τη  δημοσιογραφική του πορεία  ως εκπαιδευόμενος στο ελεύθερο ρεπορτάζ στην « Απογευματινή της Κυριακής».
Παράλληλα το διάστημα 93-94 συνεργάστηκε με το φεστιβάλ Αθηνών στις δημόσιες σχέσεις του Ηρωδείου.
Το 1995 άρχισε τη συνεργασία του με τον τηλεοπτικό σταθμό Star ως ρεπόρτερ και αρχισυντάκτης  εκπομπών κοινωνικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου έως και το 2000.
Συνεργάστηκε με τη Ρούλα Κορομηλά στον ALPHA στην ψυχαγωγική εκπομπή «Καλώς τους» ως υπεύθυνος δημιουργικού και συντονιστής ειδικών στηλών,  καθώς και σε βραδινά shows, εορταστικά προγράμματα και τηλεμαραθώνιους.
Aπό το 2004 έως το  2010 εργάστηκε στις εκπομπές «Γαία Ελληνική», «Περί Γης ο Λόγος» και « Κέντρο της Περιφέρειας», που προβάλλονταν στην ΕΤ1 και την ΕΤ3, ως διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Στις ίδιες εκπομπές, από το 2007, παρουσίαζε αφιερώματα και οδοιπορικά στην Ελληνική ύπαιθρο, με αντικείμενο την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, της διατροφικής κουλτούρας και της παράδοσης.
Το 2010 άρχισε η συνεργασία του με το κέντρο λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, στη δημιουργία ντοκιμαντέρ  ως  υπεύθυνος έρευνας και δημοσιογραφικής επιμέλειας του αρχειακού υλικού.

ΦαγκρήςΣυγγραφική δράση
Τα χρονογραφήματά του στην ιστοσελίδα madata.gr έτυχαν μεγάλης αναγνωσιμότητας και αποτέλεσαν την βάση για το πρώτο του βιβλίο «50 νευρώσεις των Φαγκρή» που έκανε 2 εκδόσεις, ήταν υποψήφιο το 2014 για τα βραβεία Public «Οι πένες της χρονιάς» και αποσπάσματά του χρησιμοποιήθηκαν στην παράσταση «Σύγχισις φρενών» δίπλα σε κείμενα κορυφαίων συγγραφέων όπως του Μποστ. Τέλος κείμενα από το βιβλίο αυτό, αποτέλεσαν υλικό μελέτης σύγχρονου σατιρικού λόγου, στους προπτυχιακούς φοιτητές της αναπληρώτριας καθηγήτριας Άννας Παναγιωταρέα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Πολιτική δράση
Είναι πολιτικό στέλεχος στο «Ποτάμι», υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθηνών στις εθνικές εκλογές τον Ιανουάριο 2015, συντονιστής των εθελοντών του κόμματος στον κεντρικό τομέα Αθηνών και εμπειρογνώμονας στον τομέα πολιτικής για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Share.

Comments are closed.