Λαγός προς Κανέλλη: Να δω πως θα φύγεις από το δικαστήριο

0

Μετά τον Ηλία Κασιδιάρη και το χαστούκι που έριξε στην Λιάνα Κανέλλη στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, ακόμη ένας βουλευτής της Xρυσής Αυγής, ο Γιάννης Λαγός, επιχείρησε να επιτεθεί στη Λιάνα Κανέλλη μέσα στη Βουλή.
Το περιστατικό ξεκίνησε στην επιτροπή σωφρονιστικού συστήματος όταν ο Χρυσαυγίτης βουλευτής Λαγός είπε ότι θέλει να μιλήσει ως υπόδικος. Η Λιάνα Κανέλλη λίγο αργότερα απάντησε «δεν είμαστε όλοι ίδιοι σ’ αυτή την επιτροπή» και βγήκε έξω. Όμως αμέσως την ακολούθησε ο Γιάννης Λαγός.
Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Μανιός, και ο Χρήστος Σμίας και ο Δημήτρης Κυριαζίδης από τη Νέα Δημοκρατία τον εμπόδισαν να την πλησιάσει, αλλά ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση, στην οποία ο Γ. Λαγός της είπε: «Σε είδα και σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής». «Ναι, ήμουν», απάντησε η βουλευτής του ΚΚΕ. «Να δεις πώς θα φύγεις» είπε ο Γ. Λαγός.
«Με απειλείς;», τον ρώτησε η κ. Κανέλλη. «Ναι σε απειλώ, τι θα πεις, ότι σου έδωσα κανένα χαστούκι; Να μου κάνεις και εμένα μήνυση», απάντησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.
«Μήνυση δεν έκανα ούτε στον Κασιδιάρη, θα κάνω σε εσένα;» ανταπάντησε η Λ. Κανέλλη.
Το περιστατικό σχολίασε η πρόεδρος της Επιτροπής Βασιλική Κατριβάνου. «Χαίρομαι πάρα πολύ που κάποιοι συνάδελφοι βγήκαν έξω και υπερασπίσθηκαν συναδέλφους βουλευτές» είπε, δηλώνοντας ότι για το γεγονός θα ενημερωθεί η Πρόεδρος της Βουλής και οι βουλευτές.
Δεν μπορούμε να δεχθούμε να μας απειλούν μέσα στη Βουλή μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που είναι υπόδικοι απειλώντας μας».

Κωνσταντοπούλου-Νικολόπουλος αρνήθηκαν να γίνει πολιτική καταγγελία
Λίγη ώρα αργότερα η κα Κατριβάνου πήγε στη Διάσκεψη των Προέδρων και κατήγγειλε το περιστατικό.
Αμέσως οι εκπρόσωποι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ποταμιού ζήτησαν να υπάρξει πολιτική καταγγελία για το συμβάν, αλλά η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Νίκος Νικολόπουλος αρνήθηκαν κάτι που προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις.
Η Πρόεδρος της Βουλής και ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ πρότειναν το θέμα να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, ωστόσο τα υπόλοιπα κόμματα ζήτησαν ψηφοφορία.
Τελικά, το περιστατικό μετά την άρνηση Κωνσταντοπούλου-Νικολόπουλου παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Share.

Comments are closed.