Bild: Ο Μάρδας είναι ο υπουργός που έβγαλε 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο

0

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild ο αναπληρωτής υπουργός ο οποίος, όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Θεσσαλονίκη», έβγαλε 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο τον περασμένο Μάρτιο είναι ο Δημήτρης Μάρδας.
Αν και η εφημερίδα «Μακεδονία» ανέφερε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει το όνομα του αναπληρωτή υπουργού διότι δεσμεύεται από το τραπεζικό απόρρητο, ωστόσο, το βράδυ της Τρίτης και σε δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της, η Bild τονίζει πως πρόκειται για τον κ. Μάρδα.

Δ. Μάρδας: Θα δώσω το πόθεν έσχες στον πρωθυπουργό
Απάντηση στο σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild έδωσε μέσα από εκπομπή στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Μάρδας, κάνοντας λόγο για συκοφαντική δυσφήμηση, ενώ πρόσθεσε πως σήμερα θα δοθεί αντίγραφο του Πόθεν Έσχες του στον πρωθυπουργό.
Ο κ. Μάρδας σημείωσε πως ουδέποτε μετέφερε σε οποιαδήποτε τράπεζα του εξωτερικού τέτοιο ποσό και πως θα καταθέσει στο γραφείο του πρωθυπουργού αντίγραφο της δήλωσης πόθεν έσχες που υπέβαλε στις 24 Απριλίου, καθώς και αντίγραφα των τραπεζικών του λογαριασμών.
Επίσης, δήλωσε ότι ζήτησε από την τράπεζα με την οποία συνεργάζεται την έκδοση βεβαίωσης ότι ουδέποτε ο ίδιος και η σύζυγός του μετέφεραν σε τράπεζα του εξωτερικού τέτοιο ποσό.
Ωστόσο, είπε ότι έχει μεταφέρει μικρότερο ποσό σε τράπεζα του εξωτερικού, που προορίζεται για τις σπουδές της κόρης του στις Βρυξέλλες..

Τι αναφέρει η Bild
«Ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απογοητεύει όλο και περισσότερο με την πολιτική του, ενώ μέλη της κυβέρνησής του φαίνεται να χάνουν την εμπιστοσύνη τους… Ένας αναπληρωτής υπουργός φέρεται να μετέφερε από ελληνικό λογαριασμό στο Λουξεμβούργο 80.000 ευρώ, όπως αναφέρει η εφημεριδα “Θεσσαλονίκη”.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω υπουργός είναι ο Δημήτρης Μάρδας. Ο κορυφαίος πολιτικός είναι αναπληρωτής του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος ρισκάρει ένα ενδεχόμενο Grexit με τις διαπραγματεύσεις του με τους Ευρωπαίους δανειστές. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο λόγος που ο Μάρδας θέλησε να στείλει τα χρήματα του στο εξωτερικό. Στο Λουξεμβούργο τα λεφτά του θα είναι ασφαλή από μια πιθανή έξοδο από το ευρώ, αντίθετα με την Ελλάδα και την επιστροφή στη δραχμή.
Ο Μάρδας αρνήθηκε να σχολιάσει σε ερωτήσεις της Bild
».

Μαξίμου: Βρώμικη προβοκάτσια η υπόθεση του υπουργού με τις 80.000
«Χυδαιότητα χωρίς όρια» καταλογίζουν κυβερνητικές πηγές στο εκδοτικό συγκρότημα «Μακεδονία- Θεσσαλονίκη» και σημειώνουν ότι «συνεχίζει τη βρώμικη προβοκάτσια με δήθεν πληροφορίες για αναπληρωτή Υπουργό που μετέφερε 80.000 ευρώ τον Μάρτιο σε τράπεζα του Λουξεμβούργου».
Οι ίδιες πηγές, καλούν την εφημερίδα, αν τα στοιχεία που επικαλείται είναι αληθή, να τα δημοσιεύσει, διότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτε, άλλως, σε διαφορετική περίπτωση να ανασκευάσει εξηγώντας στο αναγνωστικό κοινό ότι η υπόθεση είναι ανύπαρκτη.
Σε άτυπη ενημέρωσε των κυβερνητικών πηγών, τονίζονται μεταξύ άλλων:
Η πρακτική γνωστή. Βγαίνει ένα ανυπόστατο, συκοφαντικό δημοσίευμα, δεν αναφέρεται όνομα για να μην υπάρξουν μηνύσεις, και δουλειά αναλαμβάνουν οι διάφοροι καλοθελητές ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα. Όταν γίνουν οι μηνύσεις και αποκαλυφθεί η προβοκάτσια, τότε αυτοί οι κύκλοι, θεωρούν ότι μέχρι να αποφανθούν τα δικαστήρια η ζημιά έχει γίνει.
Ας τους γίνει σαφές όμως. Προβοκάτσιες και συκοφαντίες δεν γίνονται ανεκτές στη Δημοκρατία. Το ερώτημα προς την εφημερίδα είναι πολύ συγκεκριμένο: Έχει ή δεν έχει στοιχεία για μεταφορά 80.000 ευρώ τον Μάρτιο σε τράπεζα του Λουξεμβούργου από εν ενεργεία αναπληρωτή Υπουργό της κυβέρνησης;
Αν έχει στοιχεία να τα δημοσιοποιήσει άμεσα. Αν τα στοιχεία είναι αληθή δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα γιατί δεν υπάρχουν νομικές συνέπειες από την δημοσιοποίηση της αλήθειας, αντίθετα είναι υποχρέωση του Τύπου.
Αν δεν έχει οφείλει να ανασκευάσει το δημοσίευμα με την σαφή διατύπωση «δεν έχουμε στοιχεία για αναπληρωτή Υπουργό που
μετέφερε 80.000 ευρώ τον Μάρτιο στο Λουξεμβούργο». Αν το εκδοτικό συγκρότημα δεν πράξει ένα από τα δύο είναι υπόλογο για αισχρή προβοκατόρικη και συκοφαντική επίθεση κατά της κυβέρνησης.

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα της εφημερίδας Βild με τίτλο «Verschob Varoufakis-Vize 80 000 Euro nach Luxemburg?» στα γερμανικά πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.