Στ. Θεοδωράκης: Η χώρα έχει πρωθυπουργό, κυβέρνηση δεν έχει…

0

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη χθες βράδυ στο Star ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε για τον πρωθυπουργό ότι «Αν ο αντιλαμβάνεται ότι έχει περιορισμένα περιθώρια σήμερα, ας το κάνει και τώρα και θα τον στηρίξουμε. Εγώ δεν θέλω να γίνω αντιπρόεδρος ή υπουργός», διευκρινίζοντας ότι σε μια τέτοια κυβέρνηση πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι ο Αλέξης Τσίπρας. «Στο ευρώ πάση θυσία», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Δεν θα δεχθούμε να μπούμε σε αυτή τη κυβέρνηση, είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο Star, γιατί όπως είπε «όταν μπαίνεις σε ένα λεωφορείο πρέπει να ξέρεις τη διαδρομή του». Αποκάλυψε ωστόσο ότι στην συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα την επομένη των εκλογών, του πρότεινε να σχηματίσει κυβέρνηση από προσωπικότητες της ευρύτερης κεντροαριστεράς ξεπερνώντας τα κομματικά πλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ. «Το επαναλαμβάνω και τώρα», είπε.
«Αν αντιλαμβάνεται ότι έχει περιορισμένα περιθώρια σήμερα ας το κάνει και τώρα και θα τον στηρίξουμε. Εγώ δεν θέλω να γίνω αντιπρόεδρος ή υπουργός», υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης και διευκρίνισε ότι σε μια τέτοια κυβέρνηση πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι ο Αλέξης Τσίπρας. « Η χώρα έχει πρωθυπουργό κι είναι ο Τσίπρας. Κυβέρνηση δεν έχει», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Όταν του ζητήθηκε να κρίνει τον Κώστα Σημίτη ως πρωθυπουργό , ο κ. Θεοδωράκης,αναγνώρισε την επιτυχία της συμμετοχής στη ευρωζώνη και την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε , θύμισε ότι είχε ζητήσει δημόσια να απαντήσει για το πλιάτσικο, όπως είπε, που έγινε από υπουργούς του. Επέκρινε την κυβέρνηση για λανθασμένη τακτική που έχει οδηγήσει σε απομόνωση της Ελλάδας στην Ευρώπη.
«Στο ευρώ πάση θυσία γιατί ο άλλος δρόμος είναι η κόλαση της δραχμής … Ο πρωθυπουργός πήγε στη διαπραγμάτευση απροετοίμαστος, χωρίς σχέδιο, κι έκανε μεγάλα λάθη», συμπλήρωσε προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα είχε μεγάλη ευκαιρία και ο κ. Τσίπρας την χάνει γιατί έχει το αυτί του στις συνιστώσες».
«Έγνοια του πρέπει να είναι η κοινωνία κι η χώρα κι όχι το κόμμα του», είπε και απέρριψε τα σενάρια περί σύμπραξης του Ποταμιού σε ευρωπαϊκό μέτωπο με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι είναι επικοινωνιακό τέχνασμα του ΣΥΡΙΖΑ τα περί τρόικας εσωτερικού και χαρακτήρισε δε ακροδεξιό κόμμα τους ΑΝΕΛ με επικίνδυνες πολιτικές πρακτικές.
«Δεν θα συνυπάρξουμε με Σαμαρά και Βενιζέλο σε ευρωπαϊκό μέτωπο . Δεν γίνεται αυτό χωρίς τον Τσίπρα», απάντησε ο κ. Θεοδωράκης ενώ τάχθηκε κατά των ομαδικών απολύσεων. «Η κυβέρνηση να πει την αλήθεια τι ζητάνε οι εταίροι», τόνισε και αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό ανέφερε ότι η κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει τη σύνταξη όσων δουλεύουν τώρα γιατί το Ασφαλιστικό με ευθύνη των προηγούμενων πάει στα βράχια. «Να μπει ανώτατο πλαφόν στις συντάξεις», υπογράμμισε.

Share.

Comments are closed.