Ο Βαρουφάκης στην Αίγινα, ο Τσακαλώτος στο Μαξίμου

0

Στο πλοίο για το νησί του εθεάθη το απόγευμα του Σαββάτου ο «επικεφαλής της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης», την ώρα που ο «συντονιστής» Τσακαλώτος είχε κρίσιμη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
Φαίνεται πως, παρά τις κυβερνητικές δηλώσεις, ακόμα και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ξεκαθαρίζει τελικά και πρακτικά το ποιος έχει το «πάνω χέρι» στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης.
Το γεγονός πως ο Γιάνης Βαρουφάκης, υπουργός Οικονομικών και έχων τον τίτλο του «επικεφαλής της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης» το απόγευμα του Σαββάτου ταξίδευε προς την Αίγινα, πέρασε ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Την αποκάλυψη έκανε η γερμανική εφημερίδα Bild, στην δημοσιογράφο της οποίας πάντως ο κύριος Βαρουφάκης απέφυγε να σχολιάσει το οτιδήποτε σχετικά με την πρόοδο στις συνομιλίες. Το δημοσίευμα τιτλοφορείται μάλιστα «Ο Βαρουφάκης κάνει κοπάνα: Η Ελλάδα ρυθμίζει τα οικονομικά της, χωρίς τον υπουργό Οικονομικών».
Δεν είναι βέβαια ζήτημα πως ο κύριος Βαρουφάκης κατόρθωσε να «ξεκλέψει» μια μέρα από το βαρύ πρόγραμμά του για να χαλαρώσει στο σπίτι του στην Αίγινα, αλλά το ότι την ίδια ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε μια από τις πιο κρίσιμες συναντήσεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον άνθρωπο που έχει αποκτήσει την ευθύνη του συντονισμού των συνομιλιών.
Η είδηση επιβεβαιώνει τις πληροφορίες, ότι μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάνη Βαρουφάκη υπάρχει πλέον αγεφύρωτη απόσταση, ενώ «αιωρείται» το ερώτημα αν θα πάει και με ποιους, ο υπουργός Οικονομικών στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup. Παράλληλα, ο Γιάνης Βαρουφάκης, που αισθάνεται θιγμένος από τον παραγκωνισμό του, απειλεί με εντυπωσιακή έξοδο.

Share.

Comments are closed.