Δημήτρης Μάρδας: Τώρα δεν μπορούμε να δώσουμε αναδρομικά συντάξεων

0

«Αν σήμερα μου ζητούσε η κυβέρνηση να βρούμε τα χρήματα για να πληρωθούν οι συνταξιούχοι τις επιστροφές ποσών, τα οποία περικόπηκαν το 2012, θα έλεγα ότι χρήματα δεν υπάρχουν» δήλωσε στον FOCUS FM  ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.
Αναφερόμενος στα ασφυκτικά δεδομένα που θα δημιουργήσει στα ταμεία του κράτους η απόφαση του ΣτΕ, ο κ. Μάρδας τόνισε πως «οι αποφάσεις της δικαιοσύνης θα πρέπει να γίνονται σεβαστές, αλλά αν υπάρξει δυσκολία ο νόμος επιτρέπει στην κυβέρνηση να αναβάλει τις πληρωμές αυτές. Ωστόσο, μόλις καθαρογραφεί η απόφαση, η κυβέρνηση θα εξετάσει τους τρόπους άντλησης ρευστότητας για να αντιμετωπίσει το θέμα, με βάση τους περιορισμένους όρους της ελληνικής οικονομίας».
«Όσο πιο νωρίς κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές στην παρούσα φάση τόσο το καλύτερο, γιατί μόνο έτσι θα αλλάξει η ψυχολογία στην αγορά» , είπε ο κ. Μάρδας και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο το Eurogroup να συνεδριάσει νωρίτερα από τις 11 Μαΐου, ίσως στις 8 του μήνα.
Σε ό,τι αφορά το πακέτο βοήθειας το οποίο θα απαιτηθεί τον Ιούνιο, ο αναπληρωτής υπουργός αφού ξεκαθάρισε ότι δεν είναι εφικτό να προσδιοριστεί το ύψος του με ακρίβεια δήλωσε ότι «αυτό το πακέτο θα συνοδευτεί με συμφωνία στην οποία θα καταλήξουμε με τους δανειστές μας. Το ΔΝΤ σε μια τέτοια περίπτωση δεν φαίνεται να θέλει να συνδράμει, αλλά αυτό είναι μάλλον θετικό, αφού το Ταμείο λειτουργεί με άλλη φιλοσοφία από εκείνη της ΕΚΤ».
Σε ερώτηση σχετικά με την προσφυγή σε εκλογές ο αναπληρωτής υπουργός εμφανίστηκε σαφής και κατηγορηματικός «δεν είναι η προσήκουσα λύση, εγώ εκφράζω την αντίθεσή μου με σαφήνεια».

Share.

Comments are closed.