Βόμβα από το ΣτΕ: Αντισυνταγματικές όλες οι μειώσεις συντάξεων και η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος

0

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε σήμερα αντισυνταγματικές και παράνομες όλες τις μειώσεις συντάξεων και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, βάζοντας βόμβα στο ασφαλιστικό σύστημα.

Όπως αποκάλυψε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, στον ΑΝΤ1, το Συμβούλιο της Επικρατείας, έκρινε αντισυνταγματικές όλες τις μειώσεις συντάξεων καθώς και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Συγκεκριμένα, οι μειώσεις αφορούν τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις για τουλάχιστον 3 εκατομμύρια συνταξιούχους.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι οριστική και αμετάκλητη και αναμένεται να εφαρμοστεί από τη στιγμή που θα κοινοποιηθεί στον Υπουργό Οικονομικών. Τέλος, η επίσημη ανακοίνωση θα πραγματοποιηθεί είτε σήμερα είτε την Δευτέρα, λόγω πρωτομαγιάς.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητρόπουλος, «το ανώτατο δικαστήριο κρίνει «παράνομες και αντισυνταγματικές όλες τις μειώσεις από το 2012 για κύριες και επικουρικές συντάξεις και αντισυνταγματικές όλες τις ρήτρες, με πρώτα τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος»

Share.

Comments are closed.