Νέα ομάδα διαπραγμάτευσης υπό τo συντονισμό του Ευκλείδη Τσακαλώτου

0

Συγκρότηση πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης με συντονιστή τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο, υπό την ευθύνη του υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Μέγαρο Μαξίμου
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η στήριξη στον υπουργό Οικονομικών, «που έχει γίνει στόχος μεθοδευμένων δημοσιευμάτων του διεθνούς Τύπου». Όπως τόνισαν, ο κ. Βαρουφάκης κινείται πάντα στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων και των επιτελικών οργάνων της κυβέρνησης και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα συνεχίσει να εργάζεται για μια βιώσιμη λύση.
Παράλληλα, για την καλύτερη υποστήριξη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικής ομάδας συντονισμού, υπό τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά.
Στο Γενικό Γραμματέα δημοσιονομικού σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών Ν. Θεοχαράκη, ανατέθηκε η συγκρότηση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, σχέδιο που, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα συμφωνία του Ιουνίου.
Την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του ΣΟΕ Γ. Χουλιαράκης.
Στη σύσκεψη υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.), Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλ. Τσακαλώτος.

Share.

Comments are closed.